1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistin'de Yoksul Sayısı Artıyor
Filistin'de Yoksul Sayısı Artıyor

Filistin'de Yoksul Sayısı Artıyor

İsrail'in Doğu Kudüs'te Filistinlileri yoksullaştırma politikaları sonucu bölgedeki yoksulluk oranı yüzde 82'ye ulaştı.

23 Haziran 2016 Perşembe 16:22A+A-

İsrail işgali altındaki Filistin'de yoksulluk ve işsizlik sayısı her geçen gün artıyor. Kudüs İsrail Çalışmaları Enstitüsü'nün yaptığı bir çalışmaya göre Doğu Kudüs'te yaşayan Filistinliler, İsrail'in yoksulluk sınırı oranının dört kat altında hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Araştırmaya göre, sadece Doğu Kudüs'te yaşayan Filistinlilerin yüzde 82'si yoksulluk sınırının altında. Bu oran Kudüs'teki yoksulluğun çok büyük bölümünü oluşturuyor.

İsrail'de yayın yapan Haaretz gazetesinin düzenlediği veri analizleri de son 10 yıl içerisinde dramatik kötüleşmeyi ortaya koymuştu. Gazeteye göre, Filistinlilerin fakirleştirilmesi İsrail'in resmi politikaları arasında yer alıyor. Gazetenin yayınladığı veri analizlerine göre, Doğu Kudüs'ün temel yapısının değiştirilerek bölgenin duvarlarla kapatılması ve Batı Şeria'dan gelen yolların kapatılması sonucu işletmelerin büyük zarara uğraması bölgedeki fakirleşmenin temel sebepleri arasında gösteriliyor.

Doğu Kudüs ve Batı Şeria, 1967'den beri İsrail tarafından işgal altında tutuluyor. İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 200 bin, Batı Şeria'da ise 400 bin Yahudi yerleşimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre buralardaki Yahudi yerleşim yerlerinin tamamı illegal kabul ediliyor.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT