1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistin Yıkılan Binalar İçin UNDP İle Anlaşma Sağladı
Filistin Yıkılan Binalar İçin UNDP İle Anlaşma Sağladı

Filistin Yıkılan Binalar İçin UNDP İle Anlaşma Sağladı

Filistin hükümeti, binaların onarımı için UNDP ile anlaşma imzaladı.

28 Ekim 2014 Salı 21:45A+A-

Filistin uzlaşı hükümetinin, Gazze'deki binaların onarımı için Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile anlaşma imzaladığı bildirildi.

Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah tarafından yapılan yazılı açıklamada, Gazze'de yaklaşık bin binanın onarımı için UNDP ile 10 milyon dolar değerinde anlaşma yapıldığı belirtildi. Açıklamada, onarımı, Arap Para Fonu ve Afrika'da Ekonomik Kalkınma için Arap Bankası'nın (BADEA) finanse edeceği kaydedildi.

Hamdallah basına yaptığı açıklamada, UNDP ile yapılan anlaşmanın İsrail'in saldırılarından önce planlandığını, söz konusu binaların daha önce de onarıma muhtaç olduğunu söylemişti. Hamdallah, İsrail'in saldırılarında zarar gören Gazze'nin yeniden imarı için kendilerine 1 dolar bile ulaşmadığını, Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen konferansta taahhüt edilen yardım miktarının henüz gelmediğini dile getirmişti.

İsrail'in Gazze'ye 7 Temmuz'da başlattığı 51 gün süren saldırılarında 2 bin 158 kişi hayatını kaybetti, 11 binden fazla kişi de yaralandı. Saldırılarda 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkıldı, binlerce bina hasar gördü.

Mısır'ın başkenti Kahire'de 12 Ekim Pazar günü gerçekleştirilen "Gazze'nin Yeniden İmarı" konulu uluslararası konferansta katılımcı ülkeler tarafından, yarısı imarda kullanılmak üzere 5,4 milyar dolarlık yardım taahhüdünde bulunulmuştu.

TRT

HABERE YORUM KAT