1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistin Kudüs İçin Meydanlarda
Filistin Kudüs İçin Meydanlarda

Filistin Kudüs İçin Meydanlarda

Hamas’ın çağrısı üzerine bugün (Cuma) on binlerce Gazzeli Kudüs’ün Yahudileştirilmesine karşı yürüyüş yaptı.

25 Kasım 2011 Cuma 15:51A+A-

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın çağrısı üzerine bugün (25 Kasım Cuma) on binlerce Gazzeli Kudüs’ün Yahudileştirilmesine karşı yürüyüş yaptı. Gazze’de yürüyüş devam ederken, başta Ürdün ve Mısır olmak üzere birçok Arap başkentinde de benzer gösteriler yapıldı.

Cuma namazından sonra Gazze’deki El-Ömerî camiinden harekete geçen göstericiler, diğer camilerden gelen göstericilerle Filistin meydanında birleşince mahşeri bir kalabalık oluştu. Yürüyüşe katılan Gazzelilerin sık sık “Kudüs, canımız sana feda”, “Kudüs zalimlerin değil bizimdir”, “Kudüs’e özgürlük yakındır” gibi sloganlar atmaları dikkat çekti.

Kudüs’ün Siyonistlerin kirli planlarından korunması talebiyle yapılan gösteriye Başbakan İsmail Heniyye, Meclis Başkan Yardımcısı Dr. Ahmed Bahr, birçok milletvekili ve Özgürlük Baharı kafilesiyle Gazze’ye gelen aktivistler de katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Hamas sözcüsü Muşir El-Mısri “bu kalabalık Kudüs için her şeyini feda etmeye hazır olduğunu haykırmak için buradır” dedi.

El-Mısri yaptığı konuşmada ayrıca, Arap baharında baş kaldıran halkların Mescidi Aksa’yı Siyonistlerin kirli çizmelerinin altından kurtarmak için de başkaldıracağını söyledi.

 Filistin Enformasyon Merkezi

HABERE YORUM KAT