1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistin Halkı İçin Pedal Çeviriyor
Filistin Halkı İçin Pedal Çeviriyor

Filistin Halkı İçin Pedal Çeviriyor

Filistin halkına destek vermek için Roma'dan bisikletle yola çıkan Di Blasio, Kudüs'e gidecek.

04 Mayıs 2015 Pazartesi 13:01A+A-

İtalya'nın başkenti Roma'dan bisikletiyle hareket eden ve İstanbul'a gelen Di Blasio, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turu Filistin halkının özgürlüğü için gerçekleştirdiğini söyledi.

Şubat ayının ortasında tura başladığını ve Slovenya, Hırvatistan, Bosna Hersek, Karadağ, Arnavutluk ve Yunanistan'dan geçip İstanbul'a geldiğini belirten Di Blasio, şu ana kadar 5 bin kilometreye yakın yol katettiğini vurguladı.

İnsanların kendisine neden böyle bir yolculuğa çıktığını sorduğunu dile getiren Andrea Di Blasio, "Bu politik bir konu değil. Bu insanlığı ilgilendiren bir konu. Bunu Filistin insanları için yapıyorum. Benim gerçek sebebim bu. Aynı zamanda kendim için yapıyorum. Kendi özgürlüğüm ve haklarım için gerçekleştiriyorum" diye konuştu.

Di Blasio, İstanbul'da birkaç gün kaldıktan sonra uçakla İsrail'e hareket edeceğini, daha sonra Kudüs'e gideceğini ifade ederek, "Keşke hayatım boyunca Filistin'de kalsam ancak bu mümkün değil. Filistin'de 10 gün kalacağım" dedi.

Kullandığı özel bisikletin üzerinde Filistin bayrağı da yer alan Andrea Di Blasio, Filistinlilere hayran olduğunu ve insanların da onların özgürlüğü için mücadele etmesi gerektiğini söyledi.

Di Blasio, politik biri olmadığını ifade ederek, "Sadece insanlara şunu söylemek istiyorum. Oradaki insanlar suçsuz. İnsanları susuz, abluka altında tutarak zor durumda bırakıyorlar. Onları ülkelerinden çıkmak durumunda bırakıyorlar. Herkes sadece bunu düşünsün" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT