1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistin Halkı Bir Âlimini Daha Hakk’a Uğurladı
Filistin Halkı Bir Âlimini Daha Hakk’a Uğurladı

Filistin Halkı Bir Âlimini Daha Hakk’a Uğurladı

Filistin Alimleri Birliği Başkanı ve Hamas milletvekili Şeyh Hamid el-Beytavi Hakk’ın rahmetine kavuştu.

05 Nisan 2012 Perşembe 12:00A+A-

İnna lillahi ve inna ileyhi raci’un…

Filistin ve İslam Dünyası büyük bir alimi ve dava adamını daha kaybetti. Filistin Alimleri Birliği Başkanı ve Hamas milletvekili Şeyh Hamid El-Beytavi dün (4 Nisan Çarşamba) Kudüs kentinde yattığı hastanede hayata gözlerini yumdu.

Sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine nakledildiği Kudüs'teki El-Makasıd Hastanesi'nde yaklaşık dört hafta yatan Şeyh Hamid El-Beytavi, Ürdün'de tedavi olmasını reddeden işgal yönetiminin özel izniyle Kudüs'e gitmişti.

Hastalığı Tutukluyken Nüksetti

Şeyh Hamid El-Beytavi'nin durumu işgal güçlerince gözaltına alınıp idari hapis cezasıyla cezalandırılmasının ardından kötüleşmiş ve şekeri yükselmiş, buna rağmen işgal yönetimi cezaevinde tedavi olmasına izin vermemiş ve Şeyh El-Beytavi özgürlüğüne kavuştuktan sonra parmaklarından bazılarını kaybetmek zorunda kalmıştı.

Siyonist işgal yönetimi Şeyh Hamid El-Beytavi'ye karşı düşmanlığını vefatından sonra da sürdürerek, cenazeyi almak için Ramallah'tan Kudüs'e gitmek için başvuruda bulunan oğullarına izin vermedi.

seyh_hamid-beytavi.jpg

Beytavi Kimdir?

Şeyh Hamid El-Beytavi, Batı Yaka'nın ve 1948'de işgal edilen Filistin topraklarının önde gelen alimlerinden ve Müslüman Kardeşler'in Filistin kolunun kurucularından biriydi. Filistin Alimleri Birliği Başkanı da olan Şeyh Hamid El-Beytavi, aynı zamanda Hamas milletvekiliydi. Şeyh Hamid El-Beytavi, Kudüs'e girişi yasaklanıncaya kadar Mescid-i Aksa'da imam ve hatip olarak da görev yaptı.

Mescid-i Aksa’da Cenaze Namazı

Dün ikindi saatlerinde vefat eden Şeyh Hamid El-Beytavi'nin aynı günün akşamı Mescid-i Aksa'da kılınan cenaze namazına binlerce Kudüslü katıldı.

seyh-hamid-el-beytavi-cenaze-namazi.jpg

Filistin Enformasyon Merkezinin bildirdiğine göre Şeyh Hamid El-Beytavi'nin cenazesinin bu sabah Kudüs'ten Nablus kentine götürüleceği ve Nablus'taki Ma'zuz Camii'nde kılınacak cenaze namazına Batı Yaka milletvekilleri ve Hamas Hareketi liderlerinin katılacağı, daha sonra doğum yeri olan Nablus'un doğusundaki Beyta beldesinde toprağa verileceği bildirildi.

Şeyh Beytavi'ye Rabbimizden rahmet; Filistin İslami direnişine başsağlığı diliyoruz. Şeyh Beytavi'nin ilerleyen yaşı ve hastalığına rağmen son ana kadar mücadele içinde geçen hayatının tüm Müslümanlara örnek olacağına inanıyoruz.

HAKSÖZ-HABER

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum