1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistin Değişim Listesini Yayınladı
Filistin Değişim Listesini Yayınladı

Filistin Değişim Listesini Yayınladı

Hamas'ın elinde esir bulunan Gilad Şalit'in serbest bırakılması karşılığında İsrail'in serbest bırakacağı Filistinlilerden 477'sinin ismi Hamas tarafından açıklandı.

16 Ekim 2011 Pazar 16:15A+A-

Anlaşmaya göre Gilad ŞALİT'e karışılık 1027 Filistin'linin serbest bırakılması öngörülüyor. Tutuklu Filistinlilerden 477'sinin ismi Hamas'ın internet sitesinde yayınlandı. Anlaşmaya göre diğer 550 Filistinlinin de 2 ay içinde serbest bırakılması gerekiyor.

İlk aşamada serbest bırakılacak 477 tutuklunun 297'si Batı Şeria'dan, 130' u Gazze Şeridi'nden, 46'sı Doğu Kudüs'ten, 6'sı İsrail'li Araplardan ve 3' ü de diğer ülkelerden.

İSRAİL'LİLER MAHKEMEYE GİDEBİLİR

Bu arada İsrail Adalet Bakanlığı' da serbest bırakılacak Filistinlilerin isimlerini yayınladı. Serbest bırakılacaklar arasında 27 kadın tutuklu bulunuyor. Böylece İsrailli şahıs veya kurumlar serbest bırakılma aleyhine yüksek mahkemede dava açabilecekler.

Ancak bugüne kadar İsrail Yüksek Mahkemesi ikili anlaşmaları dava konusu yapmadı.

GİLAD MISIR'A TESLİM EDİLECEK

Bu arada değişimin ayrıntıları da netleşmeye başladı. Filistinli tutuklular önce İsrail'in güneyinde bulunan bir hapisande toplanacaklar. Daha sonra İsrail'in merkezinde bulunan Haşaron Hapisanesine götürüldükten sonra sağlık kontrolünden geçirilecek ve kimlik tespitleri yapılacak.

Aynı zamanda İsrailli esir asker Gilad Şalit' te Mısır' a teslim edilecek ve buradan helikopterle İsrail' e gönderilecek. İsrail' de Gilad'ı Başbakan Binyamin Netenyahu, bazı bakanlar ve ailesi karşılayacak. 

HABERE YORUM KAT