1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Fikret Bayram İçin İmza Kampanyası
Fikret Bayram İçin İmza Kampanyası

Fikret Bayram İçin İmza Kampanyası

Vücudunun yüzde 92’si felçli olan Fikret Bayram’ın Cumhurbaşkanlığınca affedilmesi için imza kampanyası başlatıldı.

14 Ağustos 2012 Salı 11:32A+A-

HAKSÖZ-HABER

14 yıldır cezaevinde olan ve vücut fonksiyonlarının yüzde 92’sini kullanamadığı halde cezaevinde tutulan Fikret Bayram’ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından affedilmesi için imza kampanyası başlatıldı.

Omurilik felçlisi olduğundan omuzlarından aşağıya kadar bedenini hissetmeyen ve başkalarının yardımı olmadan yaşayamayan Fikret Bayram 14 yıldır cezaevinde tutuluyor. Genç Bakış yazarlarından Zeynep Bozdaş, Fikret Bayram’ın durumuna köşesinde yer verdikten sonra Fikret Bayram’ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından af edilmesi için imza kampanyası başlattı. Başlatılan imza kampanyası yoğun ilgi görüyor. Toplanan imzalar yeterli sayıya ulaştığında Cumhurbaşkanlığına sunulacak. 

Cumhurbaşkanlığı makamı geçmişte hasta birçok mahkûmu affetmiş ve tedavileri için evlerine yollamıştı. Bu konuda sıkıntı çekenlerin affedilmesi için kamuoyu oluşturulması olumlu sonuçlar vermişti. Fikret Bayram için de yapılan kampanya, zorunlu ihtiyaçlarını dahi gideremeyen bir insanın serbest bırakılmasını sağlayabilir.

Demirel, Affetmişti!

Fikret Bayram, daha önce 1998’de İstanbul Adlî Tıp Kurumu 3. İhtisas Kurulundan "kalıcı sakatlığı vardır" raporu almış; bunun üzerine dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından affedilmişti.

Ancak devam eden mahkemesi 2009 yılında sonuçlandı ve Bayram tekrar tutuklanarak cezaevine konuldu. Aynı yıl tekrar adli tıp kurumuna başvurdu. İstanbul Adlî Tıp 3. İhtisas Kurulu, 12 yıl önce kendi verdiği raporla birlikte, Batman Devlet Hastanesi ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinin de verdiği "yüzde 95 sakat ve bakıma muhtaçtır" raporlarını da görmezden gelerek, "sürekli hastalığı yoktur" raporu verdi. 

Sevk Zulmüne de Maruz Kalabilir

Fikret Bayram kendi ihtiyaçlarını karşılayamamasına rağmen cezaevinde tutulmaya devam ederken bir de sevk zulmüne maruz kaldı. Bayram, kaldığı Batman M Tipi Cezaevinden ailesinden yüzlerce kilometre uzaklıktaki Bayburt'a sevk edildi. Geçici olarak sevki durdurulan Bayram’ın Adalet Bakanlığından aksi bir emir gelmemesi durumunda önümüzdeki günlerde Bayburt’a sevk edileceği ifade ediliyor. 

FİKRET BAYRAM'A ÖZGÜRLÜK KAMPANYASI İÇİN TIKLAYINIZ

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum