1. HABERLER

  2. HABER

  3. “Fikre Saygılı Sol” Sunar
“Fikre Saygılı Sol” Sunar

“Fikre Saygılı Sol” Sunar

TKP ve Öğrenci Kollektiflerinden oluşan bir grup, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Görükle Kampüsü'ndeki alt geçitte açılan fosil sergisini bastı

27 Aralık 2012 Perşembe 23:05A+A-

Dün öğle saatlerinde UÜ Görükle kampüsünde bulunan alt geçitte açılan sergiye gelen TKP ve Öğrenci Kollektiflerinden oluşan yaklaşık 30 kişilik grup, 3 görevliyi tekme tokat atarak etkisiz hale getirdi. Gruptakiler, daha sonra camlar içerisindeki fosilleri tekmelerle kırmaya başladı.

Saldırganlar, kırdıkları fosillerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Saldırganlar, kısa bir süre slogan atıp ve alkış tuttuktan sonra dağıldı.

Grubun sergiyi bastığı, fosilleri tekmeleyip sonrasında ''hatıra fotoğrafı'' çektirip slogan attıkları anlar, cep telefonuyla kaydedildi.

Sergi görevlisi Hakan İyihuylu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendilerine ''Gönüllüler'' adını verdiklerini belirterek, ''Geçtiğimiz cuma günü bu sergiyi açtık. Bu öğle saatlerinde sol örgüt lehine slogan atan bir grup geldi. Bizimle hiç konuşmadılar, tekme tokat sergiyi yağmaladılar. Sergiye saldıranlar, Darwinizm'i savunuyorlar'' dedi.

Fosillerin hepsinin lisanslı olduğunu ifade eden İyihuylu, ''Fosilleri insanlara göstermiyorlar. Biz insanlığımız gereği, sorumluluk gereği, bu eserleri insanlara tanıtıyoruz. Buradaki fosillerin hepsi orijinal. Bu grup, canlılıktaki herhangi bir değişimi kabul etmiyor. Bize bu nedenle karşılar'' ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum