1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. “FETÖ'cülük, Ötekine Doğrultulan Bir Silah Oldu”
“FETÖ'cülük, Ötekine Doğrultulan Bir Silah Oldu”

“FETÖ'cülük, Ötekine Doğrultulan Bir Silah Oldu”

Diyanet İşleri Eski Başkanı Ali Bardakoğlu, Kutlu Doğum Haftası’nın 'FETÖ' projesi olduğu iddiasıyla adının değişmesi ve Mehmet Emin Özafşar'ın Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı görevinden alınmasını eleştirdi.

29 Mayıs 2017 Pazartesi 14:38A+A-

Özafşar'la ilgili olarak "Kendisinin FETÖ’yle de modernistlikle de en küçük bir ilgisi yoktur. Bildiğim kadarıyla kendisi ilmi çalışmalara dönmek istiyordu. Onun için ayrılmış olmalıdır. Onun bilgisi dışında bir görevden alma varsa bunu şık bulmam" açıklamasında bulunan Bardakoğlu, Kutlu Doğum Haftası hakkında da "Diyanet’e karşı 'Kutlu Doğum haftaları, bir FETÖ projesidir' şeklinde bir iftirayı duyunca üzüldüm ve irkildim. Artık FETÖ’cülük bir maymuncuk gibi, herkesin kendi konumunu güçlendirmek için ötekine doğrulttuğu bir silah oldu" eleştirisinde bulundu.

Ali Bardakoğlu'nun Hürriyet gazetesinden İpek Özbey'e verdiği söyleşinin konuyla ilgili kısmı şöyle:

"Kutlu Doğum'un FETÖ ile ilgisi yok"

- Diyanet İşleri Başkanlığı geçen haftanın gündemiydi. Önce Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Özafşar görevden alındı, ardından Kutlu Doğum Haftası’nın adı değişti. Nasıl değerlendiriyorsunuz?

Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar hocayı çok beğenirim; iyi bir hadis âlimidir. Kendisinin FETÖ’yle de modernistlikle de en küçük bir ilgisi yoktur. Bildiğim kadarıyla kendisi ilmi çalışmalara dönmek istiyordu. Onun için ayrılmış olmalıdır. Ama onun bilgisi dışında bir görevden alma varsa bunu şık bulmam. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bugüne kadar Kutlu Doğum Haftası adıyla yaptıkları tamamen Hazreti Peygamber’i anlama ve anlatma etkinlikleridir. FETÖ ile uzaktan yakından ilgisi yoktur. Ve bunu böyle olduğunu “FETÖ’yle alakası vardır” diye yaygara koparanlar da biliyor aslında.

"Tartışma nedeni"

- Neden böyle bir tartışma yürüyor öyleyse?

Bazı Müslümanlarda İslam ahlakı eksik olduğu için. Kör bağnazlıklar ahlakımızı da buharlaştırıyor. Niyet okumalar, iftiralar da beraberinde geliyor. Bazı Müslümanlar söze din, ahlak, sevgi diye başlıyor, iki satır sonra dili kılıçlaşıyor, “sapık”, “modernist”, “şucu bucu” diye önüne geleni etiketliyor. Diyanet’e karşı “Kutlu Doğum haftaları, bir FETÖ projesidir” şeklinde bir iftirayı duyunca üzüldüm ve irkildim.

- Niye irkildiniz?

Diyanet’in bu projesinin hiç de böyle olmadığını biliyorum. Demek ki insanlar kendi çıkarları, konumları, hesapları söz konusu olunca her türlü iftirayı atıyor, her yolu meşru görüyor. Artık FETÖ’cülük bir maymuncuk gibi, herkesin kendi konumunu güçlendirmek için ötekine doğrulttuğu bir silah oldu.

HABERE YORUM KAT