1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Fetih Ordusu'ndan İdlib ve Hama'da Yeni Operasyonlar
Fetih Ordusu'ndan İdlib ve Hama'da Yeni Operasyonlar

Fetih Ordusu'ndan İdlib ve Hama'da Yeni Operasyonlar

Suriye’de Esed rejimine karşı savaşan direniş birliklerinin birleşerek oluşturduğu Fetih Ordusu, Esed rejiminin kontrolünde olan İdlib şehrinin bazı bölgelerini ve Hama bölgesinde Sehl el-Gab mıntıkasını özgürlüğüne kavuşturmak için operasyonlar yaptı.

28 Temmuz 2015 Salı 14:01A+A-

Fetih Ordusu’nun başlattığı operasyon başarılı bir şekilde ilerlerken, İdlib ve Hama kentlerinde Esed rejiminin kontrolünde olan 4 stratejik tepe Fetih Ordusu tarafından ele geçirildi.

Fetih Ordusu komutanlarından İyad eş-Şiar, İdlib bölgesinde bulunan Tel İlyas ve Tel Avar, Hama bölgesinde bulunan Tel Vasit ve Tel Bekr gibi stratejik tepelerin Fetih Ordusu tarafından denetimi sağlandığını duyurdu.

İyad eş-Şiar, Fetih Ordusu’nun askerî noktaları ve rejime bağlı karakolları bombaladıktan sonra önemli ilerlemeler kaydettiğini belirtti.

Esed Rejimi Yoğun Hava Saldırıları Başlattı

Rejim hava kuvvetlerinin, İdlib bölgesinde stratejik noktaları kaybetmesinin ardından İdlib köylerine yoğun hava saldırıları başlattığı aktarıldı.

Öte yandan Suriye devrimcileri, İdlib ve Hama bölgesinde yer alan Tel Hamki, Tel Hattab, Muşeyrefe, Kufeyr ve Tel Avar mıntıkalarında rejim kuvvetlerini çeşitli ağır silahlarla vurmaya devam ettiği bildirildi.

Fetih Ordusu Suriye’de Esed rejimine karşı savaşan direniş birliklerinin oluşturdukları çatı grubu olarak itibar görmektedir. Grubun en etkin yapıları Nusra Cephesi ve Ahraru’ş-Şam olarak bilinmekte. Geçen aylarda İdlib şehrini Esed rejiminden alan Fetih Ordusu şuanda Hama ve İdlib’in bazı bölgelerini ele geçirmek için savaşmaktadır.

Kaynak: İnca News

HABERE YORUM KAT

1 Yorum