1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Fetih Ordusu Rejimin Karargahının Kontrolünü Ele Geçirdi
Fetih Ordusu Rejimin Karargahının Kontrolünü Ele Geçirdi

Fetih Ordusu Rejimin Karargahının Kontrolünü Ele Geçirdi

Fetih Ordusu, rejim güçlerinin askeri karargah olarak kullandığı Cisr eş-Şuğur'un güneybatısındaki devlet hastanesinin kontrolünü ele geçirdi.

23 Mayıs 2015 Cumartesi 01:22A+A-

Suriye'deki muhalif çatı birliği Fetih Ordusu'nun yaklaşık 20 gün süren kuşatmanın ardından rejim güçleri tarafından askeri karargah olarak kullanılan Cisr eş-Şuğur'un güneybatısındaki devlet hastanesinin kontrolünü ele geçirdiği bildirildi.

Aksa Askerleri (Cundu'l-Aksa) komutanlarından Ebu Musab eş-Şami, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastane baskınının sabah saatlerinde başladığını belirterek, "Fetih Ordusu'nun kapsamlı saldırısıyla hastanenin kontrolünün ele geçirilmesi, rejim güçlerinden onlarca kişinin esir edilmesi ve öldürülmesi sağlandı, onlarca kişi ise kaçtı" dedi.

Şami ayrıca esir edilenler arasında rejime bağlı üst düzey subaylar ile onların yanında savaşan yabancıların da bulunduğunu ve kaçanların yakalanması için operasyonların devam ettiğini vurguladı.

Öte yandan, Fetih Ordusu kaynaklarından alınan bilgiye göre, dün, hastaneye doğru tünel kazıldığı yönünde haberlerin sızması üzerine rejim askerlerinden bazıları hastaneden kaçtı.

Fetih Ordusu, 25 Nisan'da muhaliflerin kontrolüne geçen Cisr eş-Şuğur'dan kaçan Esed rejimine bağlı onlarca kişinin bulunduğu ve karargah olarak kullanılan devlet hastanesini bir süredir kuşatma altında tutuyordu.

 

(AA)

HABERE YORUM KAT