1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Fetih Ordusu Hama'ya Operasyon Başlattı
Fetih Ordusu Hama'ya Operasyon Başlattı

Fetih Ordusu Hama'ya Operasyon Başlattı

Suriye'de bazı muhalif grupları çatısı altında toplayan Fetih Ordusu'nun, Hama kentini "özgürleştirmek" için operasyon başlattığı bildirildi.

13 Ekim 2015 Salı 23:04A+A-

Fetih Ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Ülkenin orta kesiminde yer alan Hama'nın özgürlüğüne kavuşması için operasyon başlatıldığı" belirtildi.

Operasyonun, "İranlı ve Suriyeli milisler tarafından desteklenen Rusya öncülüğündeki bir tuzağın gölgesinde yapılacağı" ifade edilen açıklamada, bölgedeki tüm silahlı gruplara söz konusu operasyona katılma çağrısı yapıldı. 

Fetih Ordusu bünyesindeki Ahraru'ş Şam sözcüsü Abu el-Yezid ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu operasyonu daha önce başlatmak üzere plan yaptıklarına işaret ederek "Ancak Rus hava kuvvetleri tarafından desteklenen rejim güçlerinin bölgeye düzenlediği son kara saldırısı nedeniyle operasyon gecikti" dedi. 

"Muhaliflere yönelik son saldırılarında Rus, İran ve Hizbullah birliklerinin art arda yenilgiye uğradığı ve saflarında kayıpların yaşandığını" savunan Ebu Yezid, Fetih Ordusu birliklerinin, "Hama'da rejim güçlerinin elindeki el-Mansura ile Kafr Nabude beldelerinde kontrolü sağladığını" aktardı. 

Ebu Yezid, "Rus ve rejim güçlerinin, muhaliflere yönelik karadan düzenlediği saldırılarda İdlib kırsalındaki Tel Sekik ile Hama'daki Atşan beldelerinde kaydettiği küçük çaplı ilerleme dışında önemli bir gelişme yaşanmadığını" söyleyerek, "Hama operasyonu ile bölgede savunma pozisyonundan hücuma geçildi" diye konuştu.  

Fetih Ordusu, birkaç ay önce İdlib kentine operasyon başlattığına ilişkin açıklamasının ardından kentin büyük kısmında kontrolü ele geçirmişti.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT