1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Fetih Ordusu, Halep’te 30 Esed Askerini Öldürdü
Fetih Ordusu, Halep’te 30 Esed Askerini Öldürdü

Fetih Ordusu, Halep’te 30 Esed Askerini Öldürdü

Halep'te direnişçilerin, Esed güçlerinin karargah olarak kullandığı bir binayı havaya uçurarak 30 rejim askerini öldürdüğü, bölgede stratejik öneme sahip üç noktanın kontrolünü sağladığı bildirildi.

04 Mayıs 2016 Çarşamba 00:52A+A-

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Halep'in Fethi Operasyonu'na bağlı Nureddin ez-Zenki, Özgür İslami Tugayı (Liva Hürriye el İslamiye), Sukur el-Cebel ve Ceyş el-Mücahidin, Halep'in batısında bulunan Cemiyet ez-Zehra semtinin girişinde Esed güçlerinin karargah olarak kullandığı bir binayı, tünel kazarak yerleştirdikleri patlayıcılarla havaya uçurdu.

Patlamada 30 rejim askerinin yaşamını yitirdiği, muhaliflerin Cemiyet ez-Zehra semtinin girişindeki stratejik öneme sahip 3 noktada kontrolü sağladığı kaydedildi.

Kaynaklar, çatışmalarda direnişçilerin iki tankla üç doçkayı imha ettiğini bir doçkayı ele geçirdiğini aktardı.

Leyramun, Beni Zeyd ve Raşidin semtlerinde direnişçilerin bölgelerine saldıran Esed güçlerinin büyük zayiat vererek püskürtüldüğü bildirdi.

Cemiyet ez-Zehra semti çevresinde şiddetli çatışmaların sürdüğü, rejime ait savaş uçaklarının da bölgedeki direnişçilerin mevzilerini bombaladığı öğrenildi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum