1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Fethullah Gülen'in Avukatına Dava Açıldı
Fethullah Gülen'in Avukatına Dava Açıldı

Fethullah Gülen'in Avukatına Dava Açıldı

Fethullah Gülen'in avukatı Albayrak hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın emniyete verdiği talimatların yerine getirilmesini engellediği gerekçesiyle dava açıldı.

09 Mart 2016 Çarşamba 12:50A+A-

Fetullah Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak'a, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Gülen hakkında emniyete verdiği talimatların yerine getirilmesini engellediği gerekçesi ile 1 yıldan 3 yıla kadar hapis talebi ile dava açıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca düzenlenen iddianamede, Emniyet Genel Müdürlüğü ile 21 il emniyet müdürlüğü şikâyetçi, Albayrak şüpheli olarak yer aldı.

Gülen hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma yürütüldüğü belirtilen iddianamede, başsavcılık tarafından emniyet birimlerine gönderilen talimatların yerine getirilmesini engellemek için Albayrak tarafından bazı emniyet müdürlüklerine dilekçeler gönderildiği ifade edildi.

İddianamede, Albayrak'ın, “âdil yargılamayı etkilemeye teşebbüs”, “görevi yaptırmamak için direnme”, “görevi kötüye kullanma” suçlarından 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve 50 gün adlî para cezası ile cezalandırılması talep edildi.

Dava Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor.

AA

HABERE YORUM KAT