1. YAZARLAR

  2. Nevzat Tarhan

  3. Fenerbahçe Orduevi kapatılsın
Nevzat Tarhan

Nevzat Tarhan

Yazarın Tüm Yazıları >

Fenerbahçe Orduevi kapatılsın

04 Kasım 2010 Perşembe 10:22A+A-

Genelkurmay Başkanlığının soğuk savaş yöntemlerinden kurtulamamasının görünmeyen bir nedeni şimdi ortaya çıktı. Emekli generallerin mahalle baskısı…

Genelkurmay Başkanımız Orgeneral Işık Koşaner’in özgeçmişi incelendiğinde hukuk içinde kalan bir çizgi görürsünüz. Son resepsiyon skandalında bu çizgiden sapma vardı. Ben tahmin ediyorum çok mahcup ve isteksiz bir şekilde ayrı resepsiyon düzenlendi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi yapılan kulis faaliyetinin benzeri resepsiyon öncesi gerçekleşti. E. Orgeneral ve Ergenekon Terör Örgütü sanığı Hurşit Tolon’un düğününe bütün emekli orgeneraller katıldı.

Ayrıca kritik kararlar öncesi “Fenerbahçe Orduevi Yüksek Konseyi” bir orgenerali Ankara’ya gönderip bütün kuvvet komutanlarını ziyaret ederek tebligatta bulunma görevi de icra edildi. Emekli Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt Kuvvet Komutanlarının tek tek dolaşıp ne yapılması gerektiğini dikte etti.

Türkiye’nin anayasa reformundan önce askeri bir reforma ihtiyacı var.

Jandarma iç tehdit tanımının istediği gibi yorumlayıp fişlemelere devam ediyor.

Milli Eğitim de dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş bir şekilde pedagojik formasyonu olmayan subaylara liselerde Milli Güvenlik dersi verdiriliyor.

Soğuk savaş sonrası bütün NATO orduları yapısını, özel harp stratejisini ve Gayri Nizami Harp Yönetmeliklerini değiştirdi. Türkiye hariç.

Bütçenin en büyük kısmını harcayan TSK’da emekli generaller alışılmamış bir biçimde aşırı zenginlenmişlerdir.

Fenerbahçe Orduevinin bahçesine kılıfına uydurarak eğitim merkezi adı altında lüks lojmanlar yapıldı.

Genelkumay Başkanının ayrı resepsiyon vermesi emre itaatsizlik olduğu doğrudur.

Fakat İstanbul dükalığının Fenerbahçe ayağı hem Önder Sav’a hem Yargıtay Başsavcısına hem GNK Başkanına baskı yapmaya devam edeceğe benziyor.

Bu nedenle beyanatların aksine Genelkurmay Başkanının istifası yerine Fenerbahçe Orduevinin “Emekli General Çiftliği”n den kurtarmanın yollarını bulmak gerekir.

İş takibi yapan askeri ihalelerde iş bağlantıları kuran doyumsuz emeklilere bir bedel ödetmek artık şart oldu.

Askerde reforma Orduevlerinden başlamak yeter.

Sayıştay denetçilerinin beş kuruşa traş olan beş liraya deniz manzaralı lüfer yiyen Mehmetçiklere çaycılık yaptırtan haramzadelere artık dur demesi gerekir.

HABER 7

YAZIYA YORUM KAT

1 Yorum