1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Felluce’yi Teröristlerden Temizlemek!
Felluce’yi Teröristlerden Temizlemek!

Felluce’yi Teröristlerden Temizlemek!

Tam 13 yıldır Irak’ta yaşanan dehşetin kökenlerini anlamaktan uzak bir kafa yapısıyla Felluce’ye bakanlar hiçbir şey göremezler!

30 Mayıs 2016 Pazartesi 23:47A+A-

HAKSÖZ HABER

Amerikan destekli Irak ordusunun Felluce’ye yönelik operasyonu dünya gündeminde. Türkiye’de de Irak’ta olan biten hakkında adeta zerre miktarı bilgi sahibi olmayan basit, uyduruk bir gazetecilik tarzıyla birileri Felluce’nin teröristlerden temizlenmek üzere olduğuna dair haberler yayınlıyorlar.

İlginç olan İslami duyarlılığa sahip olduğu düşünülen kimi yayın organlarının da bu pespaye dili aynen tekrar etmesi. Oysa sadece mezhepçi, ulusalcı, solcu yayın organlarının neler yazdıklarına, konuya nasıl yaklaştıklarına bakmış olsalar ne olup bittiğini, kimin nerede durduğunu net bir şekilde görmeleri ve belki çok daha tutarlı bir tavır sergilemeleri mümkün olabilecek.

Günlerdir Iraklı mazlumlar İran’ın emrindeki İbadi hükümetine bağlı mezhepçi ordu ile fanatik Şii milislerin saldırıları altında ne yapacaklarını bilemez bir şekilde sığınacak yer arıyorlar. ABD’nin izni ve desteğiyle Irak hükümeti ve ordusunu ele geçirmiş Şii unsurlar Felluce’den IŞİD’i çıkartma adı altında tam 13 yıldır dinmeyen kinlerini, öfkelerini kusmayı sürdürüyorlar.

Buna karşın aralarında İslami hassasiyet sahibi kamuoyuna hitap eden bir dizi yayın organının da bulunduğu medyada ise “Irak Ordusu Felluce’ye girdi, teröristler kaçıyor” türünden saçmalıklar manşetten yer alabiliyor.

Bu beyler sorunun Irak’ta Amerikan işgaliyle birlikte hakim güç olan İran uzantılı fanatikler olduğu gerçeğini anlamamak için gözlerini kapıyor olmalılar. Bu yüzden günledir Felluce’ye yağan bombalarla hedefin IŞİD’den öte şehri bitirmek olduğunu göremiyorlar. Felluce’yi kurtaramaya giden ordunun ve milislerin ellerindeki, araçlarındaki silahlarındaki mezhepçi fanatizmi yansıtan sembolleri, bayrakları, resimleri de görmüyorlar. Ve muhtemelen Felkluce’yi ele geçirecek olursa bu fanatiklerin yapacakları katliamları, zulmü de göremeyecekler.

Peki, sonra ne olacak kısır döngü devam edecek! Amerikan emperyalizmi ve Kasım Süleymani komutasındaki İran yayılmacılığının “kurtarıcılığına” bel bağlamış bu kafa yapısı şunu da asla göremeyecek. Mezhepçi fanatikler Sünni halkı ezdikçe tepkiler büyüyecek, belki IŞİD zayıflayacak, bitecek ama benzeri tepkisel oluşumlar ortaya çıkacak. Sonra yeni ‘teröre karşı cepheler’ kurulup, tekrardan ‘kurtarma operasyonları’ devreye girecek! 

felluce1.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum