1. HABERLER

  2. HABER

  3. 'Fatih İddianamesi' Kabul Edildi
'Fatih İddianamesi' Kabul Edildi

'Fatih İddianamesi' Kabul Edildi

17 Aralık’taki yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında Fatih Belediyesi çalışanlarına yönelik hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi.

24 Nisan 2014 Perşembe 16:18A+A-

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ekrem Aydıner’in hazırladığı ilk iddianame 24 Mart günü mahkeme tarafından ‘usul eksikleri olduğu’ gerekçesiyle savcılığa iade edildi.

Şüpheli olarak 31 kişinin yer aldığı iddianameyi 14 Mart'ta teslim alan mahkeme heyeti, savcılığın iddianamede bazı eylemlere ilişkin delilleri göstermediğini ve suçlamaları tam olarak açıklamadığını vurguladı.

Savcı Ekrem Aydıner, iddianamede herhangi bir eksiklik bulunmadığı gerekçesiyle iade kararına üst mahkemeye yaptığı başvuruyla itiraz etmişti.

17 Aralık’ta Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in de aralarında bulunduğu 31 şüpheliden gözaltına alınan 18’i mahkeme tarafından, tutuklananlar da avukatlarının itirazıyla bırakılmıştı.

'Rüşvet almak-vermek' suçlamalar arasında

İlk iddianamede şüphelilere "rüşvet almak-vermek", " resmi belgeyi bozma- yok etme veya gizleme", "2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa muhalefet" suçlamaları yöneltiliyor.
17 Aralık'ta düzenlenen operasyonda, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve kardeşi Sebahattin Demir de gözaltına alınmıştı.
Mustafa Demir 21 Aralık'ta, kardeşi Sebahattin Demir de 15 Şubat'ta serbest bırakılmıştı.
Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının diğer ayağında tutuklanan eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın oğlu Salih Kaan Çağlayan ve iş adamı Rıza Sarraf 28 Şubat'ta tahliye edilince soruşturmada tutuklu sanık kalmamıştı.

(Al Jazeera)

HABERE YORUM KAT