1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FAS

  4. Fas'tan İsrail'e "Yahudileştirme" Tepkisi
Fas'tan İsrail'e "Yahudileştirme" Tepkisi

Fas'tan İsrail'e "Yahudileştirme" Tepkisi

Fas hükûmeti, İsrail'in yerleşim birimi politikası ile Kudüs'ü "Yahudileştirme" çabalarına tepki gösterdi.

20 Ağustos 2015 Perşembe 09:37A+A-

Fas Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Hükûmet Sözcüsü ve İletişim Bakanı Mustafa el-Halefi, yaptığı basın açıklamasında, ülkesinin İsrail'in Yahudi yerleşim birimleri politikası ile Kudüs'ü "Yahudileştirme" ve İslâm kimliğini yok etme çabalarına açıkça karşı olduğunu dile getirdi.

Halefi: "İslâm ülkeleriyle koordinasyon içinde Arap Birliği ile İsrail'in bu manevralarına karşı kararlı tutum sergilemek, Filistin halkının dik duruşuna destek vermek ve meşrû haklarını elde etmesini sağlamak üzere girişimler başlatmak için çalışmalar yürütülüyor." dedi.

Hükûmet Sözcüsü Halefi: "Dışişleri Bakanlığı, İslâm ülkeleriyle koordinasyon içinde Arap ülkelerinin Filistin konusundaki tutumlarının somut adımlara dönüşmesi için çalışmalar yapıyor." diye konuştu.

İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan (İİT) 6 Ağustos'ta yapılan açıklamada, Filistin'deki son gelişmelerin değerlendirilmesi amacıyla Fas'ta olağanüstü bir toplantı yapılmasının planlandığı, toplantının yeri ve zamanının belirlenmesi için çalışmalar yürütüldüğü belirtilmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT