1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FAS

  4. Fas’ta İşçiler Sokağa İndi
Fas’ta İşçiler Sokağa İndi

Fas’ta İşçiler Sokağa İndi

Fas'ın en büyük beş işçi sendikası, yeni emeklilik yasasını protesto etti.

14 Haziran 2016 Salı 21:41A+A-

Fas'ın en büyük beş işçi sendikası, yeni emeklilik yasasını protesto etti. Başkent Rabat'ta bulunan, Fas Emekli Sandığı kurumu önünde düzenlenen gösteriye, Fas İşçi Birliği, Demokratik İşçi Konfederasyonu, Demokratik İşçi Federasyonu, Yükseköğretim Ulusal Sendikası ve Fas İşçileri Genel Birliği sendikalarına üye işçiler katıldı.

Fas İşçi Birliği Sendikası Başkanı Abdurrahim El-Henduf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hükümetin emeklilik sisteminde yapmayı planladığı değişiklikleri reddettiklerini belirterek, "Hükümet, emeklilik yasasındaki reform çalışmalarında, sendikalar ile beraber çalışmadığı sürece bu gösterilere devam edeceğiz.” dedi.

Hükümetin emekli sandığı reformunu eleştiren dövizlerin taşındığı gösteri daha sonra sona erdi.

Sendikalar, işçilerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi, maaşların artırılması ve emeklilik reformu sürecine sendikaların da katılması talebiyle ülkenin çeşitli yerlerinde hükümet aleyhinde gösteriler düzenleniyor. Son olarak sendikalar mayıs ayında 24 saatlik genel greve gitmiş ve parlamento önünde gösteri düzenlemişti.

Hükümet, emeklilik yasasında yapacağı reform ile emeklilik yaşını 60’tan 63’e çıkarmayı ve emeklilik maaşında bazı kesintilere gitmeyi planlıyor. Geçen sene haziran ayında Fas Temsilciler Meclisi'nde görüşülmeye başlanan yasa, Şubat 2016'da mecliste onaylanarak, Fas Danışmanlar Meclisi'ne sevk edilmişti.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT