1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FAS

  4. Fas Reformlara Devam Edecek
Fas Reformlara Devam Edecek

Fas Reformlara Devam Edecek

Fas Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Abdulilah Benkiran, "Görevimi bırakmayacağım, reformlara devam edeceğim" dedi.

26 Mayıs 2013 Pazar 14:48A+A-

Fas Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Abdulilah Benkiran, "Görevimi bırakmayacağım, reformlara devam edeceğim" dedi.

Partisinin genel grup toplantısında yaptığı konuşmada, Benkiran, halkın verdiği gerçek bir destekle yönetime geldik. Gün gelir bu durum değişir, halkım tarafından istenmeyen bir yönetici olursam Kral 6. Muhammed'in uygun gördüğüne tabi olurum" dedi.

Hükümetin tam bir uyum içinde çalıştığını vurgulayan Benkiran, "Yalanlara kanmayınız. Problem, ne hükümette ne de mecliste. Problem koalisyonda" ifadelerini kullandı.

İktidar ortaklarından İstiklal Partisi'nin yönetimden uzaklaştırılmasını istediği İlerleme ve Sosyalizm Partisi ile çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Benkiran, yargı, emeklilik sistemi ve tazminat fonu başta olmak üzere birçok kurum ve alanda reform yapılacağını dile getirdi.

İstiklal Partisi, 11 Mayıs'ta, hükümetin bireysel kararlar alması, yolsuzluğu teşvik eden politikalar benimsemesi ve Başbakan Benkiran'ın, parti liderliği ile hükümet görevini birbirine karıştırması gibi nedenlerden ötürü hükümetten çekilme kararı aldığını açıklamıştı. Bunun üzerine Kral 6. Muhammed karara müdahale etmiş ve Fransa'dan dönene kadar partinin görevini sürdürmesini talep etmişti.

Fas meclisinde, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 107, İstiklal Partisi'nin 60 sandalyesi bulunuyor.

AA

HABERE YORUM KAT