1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FAS

  4. Fas Halkı, Şimon Peres Ziyaretini İptal Ettirdi
Fas Halkı, Şimon Peres Ziyaretini İptal Ettirdi

Fas Halkı, Şimon Peres Ziyaretini İptal Ettirdi

Fas halkının yoğun tepkisi nedeniyle İsrail işgal rejimi eski cumhurbaşkanı Şimon Peres'in Fas'a yapacağı ziyaretin iptal edilmesi Filistin tarafını memnun etti.

04 Mayıs 2015 Pazartesi 11:45A+A-

Fas, işgal rejimi eski cumhurbaşkanı Şimon Peres'in uluslararası bir konferansa katılmak için ülkeye yapacağı ziyareti iptal etti. Siyonist işgal rejimi medyası, dün sabah (3 Mayıs Pazar) yayınladıkları haberlerde, daha önce konferansa katılması için kendisine davet gönderilen Peres'in ziyaretinin iptal edildiğini bildirdi.

Peres'in Fas'a yapacağı ziyaret bu ülke halkı tarafından tepkiyle karşılanmış ve 1 Mayıs dolayısıyla düzenlenen gösterilerde ziyaret aleyhinde pankartlar açılmıştı.

Fas'ta iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi'ne yakın sendikanın düzenlediği ve bakanların da katıldığı gösterilerde, katılımcılar Peres'in Fas'a girmesini istemediklerini belirterek, işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirmenin yasaklanması çağrısında bulundu.

Adalet ve İhsan Cemaati'ne bağlı Ümmetin Davalarına Destek Heyeti de Peres'in ziyaretini protesto amacıyla Cuma günü ülkenin çeşitli bölgelerinde gösteriler düzenledi.

Faslı 30 siyasi ve hukuki heyet de yayınladıkları ortak bildiride, Fas Hükümeti'nden işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirmenin yasaklanmasını isteyerek, başta Şimon Peres'in ziyareti olmak üzere ilişkilerin normalleştirilmesi anlamına gelecek her türlü adımı reddettiklerini ifade etti.

Filistin Parlamentosu Peres'in Ziyaretine İzin Vermeyen Fas'ı Övdü

Filistin Parlamentosu, Fas'ın işgal rejimi eski cumhurbaşkanı Şimon Peres'in bu ülkeye yapmayı planladığı ziyarete izin vermemesini memnuniyetle karşıladı.

Filistin Parlamentosu "Değişim ve Islah" Grubu ve Hukuk Komitesi Başkanı Muhammed Ferec El-Gül, Peres'in Rabat'ta yapılacak uluslararası konferansa katılmasına izin vermeyen Fas'ın bu kararını cesur bir tavır olarak niteledi.

İşgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesi çabalarına karşı direnişin sürdürülmesi çağrısında bulunan El-Gül, Fas Parlamentosu'ndaki Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanı Abdullah Buvanu ile dün akşam (3 Mayıs Pazar) yaptığı telefon görüşmesinde, Fas'ın kararının Filistin davasının Arap ve İslam ülkeleri derinliğine işaret ettiğini belirtti.

Buvanu ile görüşmesinde işgal rejiminin Filistin halkına ve Kudüs'e yönelik ihlallerine değinen El-Gül, Kudüs'teki El-Mağaribe Mahallesi'nin maruz kaldığı zorunlu göç hakkında bilgi verdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Parlamento Grubu'nun tavrına övgüde bulunan El-Gül, bu gibi tavırların işgal rejimine karşı mücadele azmini güçlendirdiğini söyledi. (FİEM)

 

HABERE YORUM KAT