1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Fabrikanızın Zulme Endeksli Ayarları
Fabrikanızın Zulme Endeksli Ayarları

Fabrikanızın Zulme Endeksli Ayarları

Türkiye halkı, sadece anketlerin tespit edebildiği İsrail’e olan aşk ve desteğini nasıl oluyor da hayatın olağan akışı içerisinde nefret ve düşmanlık olarak sergileyebiliyor?

23 Mayıs 2016 Pazartesi 02:46A+A-

Kenan Alpay’ın yorumu:

İsrail adına yürütülen PR kampanyalarının giderek yoğunlaştığı bir vasattayız. Son olarak Kadir Has Üniversitesi tarafından “Dış Politika Kamuoyu Algıları Araştırması Sonuçları adıyla kamuoyuyla bazı bilgiler paylaşıldı. Teknik detay ve görsellerle alakalı sunumlara bakarsak sanki bütün imkânlar objektif bir tespit için hazır edilmiş.

Bu türden bütün anketlerde olduğu gibi kimi lüzumsuz ve faydasız soruların yanı sıra açıkça yanlış ve yönlendirme ifade eden sorular da karşımıza çıkıyor. Mesela bunlardan biri ayrı ayrı üç kez şöyle sorulmuş: “Türkiye’nin Suriye’de bir Rus uçağını düşürmesini neden destekliyorsunuz, neden desteklemiyorsunuz ve nasıl değerlendiriyorsunuz?

Araştırmayı takdim eden Rektör Mustafa Aydın ve projeyi koordine eden Doç. Dr. Sinem Açıkmeşe bu olayın nasıl ve nerede cereyan ettiği hakkında bu kadar açık bir çarpıtmaya nasıl teşebbüs edebildiler acaba? Tartışmasız bir biçimde kara propaganda örneği sayılabilecek “Suriye’de Rus uçağının düşürülmesi” söyleminin bırakın akademik namusta bugün Rusya siyasetinde bile bir karşılığı olmadığı aşikâr.

Yazının Devamı >>>