1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Ezher Resmi Olarak Tahrir'de
Ezher Resmi Olarak Tahrirde

Ezher Resmi Olarak Tahrir'de

Ezher Şeyhi bugün ilk defa Tahrir Meydanı’nda hazır bulunması ve gösterileri görüntülemesi için bir ismi görevlendirdi.

25 Kasım 2011 Cuma 12:17A+A-

Ezher şeyhi bugün ilk defa Tahrir Meydanı’nda hazır bulunması ve gösterileri görüntülemesi için resmi olarak bir ismi görevlendirdi. Bugünkü gösterilere katılacağını açıklayan İslami Cemaatten yapılan açıklamalarda ise seçimlerin ertelenmesi fikrini asla kabul etmeyecekleri dile getirildi.

Ezher Şeyhi Dr. Ahmet Tayyib, Ezher Şeyhi’nin Teknik Dairesi Başkanı Dr. Hasan El Şafii’yi bugün Tahrir Meydanı’nda yapılacak milyon gösterisine katılması için görevlendirdi.

Bu görevlendirme ile Ezher Tahrir Meydanı’nda ilk defa resmi olarak varlık göstereceğini ilan etmiş olmaktadır. Ezher Şeyhi bundan önce de milyon gösterilerine görüntüleri kendisine aktarması için resmi olmayan temsilciler gönderiyordu.

Tayyib, iki gün önce bir bildiri yayınlamış ve içişleri bakanlığından göstericilere silah doğrultmayı kesmesini, silahlı kuvvetlerden de halk arasında çatışmaya mahal vermeden bir çözüm bulunabilmesi için tüm ağırlığını ortaya koymasını talep etti.

İslami Cemaat de katılıyor

Diğer taraftan Mısır’daki İslami Cemaat de dün akşam yaptığı açıklamada bugünkü milyon gösterisine katılacağını ilan etti. Seçimlerin ertelenmesi fikrini kabul etmeyeceği yönündeki kararını tekrar dile getiren cemaat, ulusal kurtuluş hükümetinin başkanlığına Dr. Kemal El-Cenzuri’nin getirilmesini desteklediğini vurguladı.

İslami Cemaat ‘Son Fırsat’ milyon gösterisinde, halk ve ordu, polis güçleri arasında fitne çıkmasını önlemek ve meydanı korumak gayelerinin dışında ülkenin şu anda içinde bulunduğu krizden çıkması hususunda görüşünü sunmak hedefiyle Tahrir Meydanı gösterilerine sürekli katılma kararı aldı.

Bununla birlikle cemaat üyelerinin, ordu ve polisle çatışmayı önlemek, devlet kurumlarını korumak ve devrimin taleplerinin barışçıl bir yolla dile getirilmesi için rollerini oynamaya devam ettiklerini beyan etti. Ayrıca bu rolün seçim konseyi merkezlerini ve oy sandıklarını korumak gayesiyle seçim günü de devam edeceğine işaret etti.

Hükümet başkanı yeterlilik sahibi olmalı

Cemaatten yapılan açıklamada ayrıca Dr. Kemal El-Cenzuri gibi yeterlilik sahibi olup ulusal güçler tarafından kabul gören kim olursa olsun onun ulusal kurtuluş hükümetinin başına gelmesini destekleyecekleri bildirildi. Öte yandan seçimlerin belirlenen tarihlerinde yapılmasının ve yönetimin 2012 yılı Haziran ayında devri için belirlenen zaman çizelgesine bağlı kalınmasının güvencesi olarak güçlü bir ulusal kurtuluş hükümeti kurulmasının önemi 

Ahmet Yılmaz / TIMETURK

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT