1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Ezan ve Sela Sesleri Darbeci Hainleri Çıldırttı!
Ezan ve Sela Sesleri Darbeci Hainleri Çıldırttı!

Ezan ve Sela Sesleri Darbeci Hainleri Çıldırttı!

Akıncı Üssü'ne 250 metre uzaklıktaki TUSAŞ Camii imamı, 15 Temmuz gecesi yaşananları anlattı : Bizi bulamayınca minareye ateş açtılar.

31 Temmuz 2016 Pazar 03:30A+A-

Darbe girişiminde bulunanların karargah olarak kullandığı belirtilen Akıncı Üssü'ne 250 metre uzaklıktaki TUSAŞ Camii’sindeki sela sesini duyan darbeci askerlerin camiyi basıp, hoparlörleri etkisiz hale getirmek için minareye defalarca ateş açtığı ortaya çıktı. Cami imamı Mustafa Şeker, darbecilerin camiye geleceğini, Akıncı Üs Lojmanlarında oturan bir askerin kendisini arayarak haber verdiğini "Hocam sizleri çok seviyoruz. Lütfen orayı terk edin. Evden de gidin, sizi bulmaya geliyorlar" diye uyardığını belirtti.

Darbeci askerlerin karargah olarak kullandığı belirtilen Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı'na 250 metre uzaklıktaki TUSAŞ Camisi de saldırıların hedefi oldu. 15 Temmuz gecesi sela sesini duyan bir grup darbeci asker caminin kapı ve pencerelerini kırarak içeri girdi. Darbeci askerler, selanın verildiği odayı bulamayınca dışarı çıkarak minaredeki hoparlörlere ateş açmaya başladı. Minaredeki hoparlörleri işlevsiz hale getirilmesine rağmen çatıda bulunan hoparlörler sayesinde sela sesleri yükselmeye devam etti. TUSAŞ Camii imamı48 yaşındaki evli ve 2 çocuk babası Mustafa Şeker, darbe girişimi gecesi darbeci askerlerin hedeflerinde kendisinin de olduğunu söyledi. Mustafa Şeker, darbe girişimi gecesi camide olduğunu, Akıncı Üssü'nden uçak ve helikopterlerin havalandığını gördüğünü anımsattı. Mustafa Şeker, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan sela verilmesi yönünde talimat aldıklarını belirterek o anları şu şekilde anlattı:

"BİZİ BULAMAYINCA MİNAREYE ATEŞ AÇIYORLAR"

"Uçaklar alçak uçuş yapıyordu. Müezzinimizle birlikte merkezi ezan sistemini açarak camiden ayrıldık. Sela sesini duyan askerlerin biz ayrıldıktan saniyeler sonra caminin kapısını kırarak içeri girdiğini öğrendik. Kendilerini kaybederek postallarla camide koşturuyorlar. Beni ve selanın verildiği sistemi arıyorlar. Fakat burayı tanıyan kişiler olmadıkları için bulamıyorlar. Biz canımızı kurtardık ve sela merkezi sistemden verilmeye devam etti. Bizi bulamayınca dışarı çıkıp minaredeki hoparlörlere ateş ediyorlar selayı susturmak için. Yaklaşık 30 el ateş sesi duyduk."

"HOCANIN İŞİNİ BİTİRİN, GELİN"

Mustafa Şeker, Akıncı Üs Lojmanlarından bir askerin kendisini arayarak camidenbir an önce ayrılmasını istediğini bildirerek şöyle konuştu: "Camilerde selalar verileceği televizyonlarda ilan edilince biz camide sistemi açtık. Bu sırada bana bir telefon geldi ve 'Hocam biz balkonda eşimle beraber duyduk. Sizleri çok seviyoruz. Lütfen orayı terk edin. . Hocam evden de gidin sizi bulmaya geliyorlar' dedi. Komutan, 'Gidin, hocanın işini bitirin, gelin' diye bağırınca duymuşlar. Biz o anda zaten ayrılmıştık. Sabaha kadar caminin etrafında bekledik."

"ÇATIDAKİ HOPARLÖRLERİ HESAP EDEMEDİLER"

Mustafa Şeker, caminin minaresinde dört, çatısında ise beş hoparlör olduğunu kaydederek "Onların hesap edemediği bir şey vardı. Minaremizde dört, çatıda beş hoparlör vardı. Bu nedenle defalarca minaredeki hoparlörleri devre dışı bıraktılar ancak yine de selayı susturamadılar" diye konuştu.

Yeni Akit

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum