1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Eynesil’de Doğu Türkistanlı Kardeşlerimize Destek Eylemi Yapıldı!
Eynesil’de Doğu Türkistanlı Kardeşlerimize Destek Eylemi Yapıldı!

Eynesil’de Doğu Türkistanlı Kardeşlerimize Destek Eylemi Yapıldı!

"Suriye, Mısır, Filistin için atan kalbimiz Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz için de atıyor" duyurusuyla Eynesil Yeni Cami avlusunda Eynesil Furkan-der ve Eynesil Özgür-der Basın Açıklaması düzenledi.

03 Temmuz 2015 Cuma 15:54A+A-

Eynesil Furkan-Der ve Özgür-Der Eynesil Temsilciliği üyeleri ve Eynesil halkından destek veren kalabalık bir grup Çin zulmü altında ki Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz için basın açıklaması düzenleyerek yaşanan zulmü telin ettiler.

Programın sunuculuğunu Eynesil Özgür-Der’den İsmail Okur yaptı. Okur, Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin Hacca gitmeleri, cemaatle namaz kılmaları ve oruç tutmaları engellenmektedir. Memur ve işçilerin camilerde ibadet etmeleri, 18 yaşından küçüklerin dini eğitim almaları ve ibadet etmeleri yasaklanmıştır. İslami kimlik ve sembolleri yok etmeye dönük bu saldırılar -Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunda da gördüğümüz gibi- İslam’a olan düşmanlığın göstergesidir.’dedi.

Mısır’da ki Darbenin 2.yılında Müslümanlar kardeşlerimizin yanındayız diyen Okur,’ Bizler dünyanın neresinde olursa olsun, inancından, dilinden, kültüründen, düşüncesinden, kavmi özelliğinden dolayı asimilasyona ve zulme tabi tutulmalarını kesinlikle kabul etmiyoruz.’dedi.

Basın Açıklamasını Eynesil Furkan-Der adına Canalp Kırtorun okudu. Kırtorun,’

Eynesilli Müslümanlar olarak tüm siyasileri yaşanan bu zulme karşı daha gerçekçi tepkiler vermeye, Çin Halk Cumhuriyeti ile olan diplomatik ve ekonomik ilişkiler başta olmak üzere, dünyayı çöplüğe çeviren Çin mallarının ithalatının durdurulması noktasında tavır almaya çağırıyoruz.

Ve Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin adalet ve özgürlük yolundaki mücadelelerini sonuna kadar destekliyoruz.’dedi.

‘Emperyalist Çin Zulmüne Karşı Doğu Türkistanlı Müslümanların Yanındayız’ pankartı açan kalabalık sık sık tekbir getirdi."Müslüman zulme boyun eğemez, Müslüman Uyuma Kardeşine Sahip Çık" sloganlarının atıldığı eylem Emin Çoban hocamızın duasıyla sona erdi.

unnamed-(1)-028.jpg

unnamed-(3)-022.jpg

unnamed-(7)-010.jpg

unnamed-(12)-001.jpg

unnamed-(2)-023.jpg

unnamed-(4)-018.jpg

unnamed-(6)-011.jpg

unnamed-(11)-003.jpg

unnamed-(13).jpg

unnamed-(5)-014.jpg

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum