1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. HİNDİSTAN

  4. Eymen Zevahiri: Hindistan El Kaidesi Kuruldu
Eymen Zevahiri: Hindistan El Kaidesi Kuruldu

Eymen Zevahiri: Hindistan El Kaidesi Kuruldu

El Kaide lideri Eymen Zevahiri, Hindistan El Kaidesinin kurulduğunu açıkladı. "Hindistan, Pakistan, Bangladeş ve Myanmar'daki mücahitleri tek çatı altında topladık" dedi.

04 Eylül 2014 Perşembe 05:35A+A-

Yeni videosu yayımlanan El Kaide lideri Eymen Zevahiri, Hindistan El Kaidesini kurduklarını açıkladı. Zevahiri, “Bu oluşum bugün kurulmadı. İki yılı aşkın bir süredir devam eden, Hindistan Alt Kıtası’ndaki mücahitleri tek bir çatı altında toplamaya yönelik kutsal çabalarımızın meyvesini aldık” dedi.

El Kaide, Afganistan ve Pakistan’da yoğun bir şekilde faaliyet gösteriyor. Hatta örgütün bazı liderlerinin bu ülkelerde bulundukları tahmin ediliyor. “Suni sınırları kaldıracağız” diyen Zevahiri, Myanmar, Bangladeş ve Hindistan’daki Müslümanların adaletsizlik ve baskıdan kurtulmaları için de mücadele edeceklerini söyledi.

Zevahiri, Afganistan Talibanı lideri Molla Ömer’in ve Pakistanlı savaşçı Asım Ömer’ın yetkilerini koruduklarını da vurguladı.

El Kaide lideri Usame Bin Ladin, Pakistan'ın Abbottabad kentinde 2 Mayıs 2011’de ABD komandoları tarafından düzenlenen bir saldırı sonucu öldürülmüştü. İlerleyen dönemde Eymen Zevahiri örgütün lideri oldu.

HABERE YORUM KAT