1. HABERLER

  2. HABER

  3. “Ethem’i Kur’an Dersi Verdiği İçin Şehit Ettiler!”
“Ethem’i Kur’an Dersi Verdiği İçin Şehit Ettiler!”

“Ethem’i Kur’an Dersi Verdiği İçin Şehit Ettiler!”

Dün gece evinde iken hedef seçilen Ethem Türkben’in arkadaşları, Ethem’in sadece Kur’an-ı Kerim dersi verdiği için PKK tarafından katledildiğini söylediler.

24 Temmuz 2015 Cuma 02:25A+A-

Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Gülbahçesi Mahallesi’nde çocukları ile birlikte evinde sofradayken PKK’lilerce yapılan saldırıda katledilen Ethem Türkben’in arkadaşları İLKHA’ya olayla ilgili ayrıntıları anlattı.

Türkben’in yaklaşık 2 yıldır namaza başladığını belirten arkadaşları, “Kendisi sabah namazları da dahil tüm namazlarını camide kılardı. Onlarca Kur’an talebesi vardı. Sakalı uzun olduğu için dikkat çekiyordu. Kur’an dersi verdiği için defalarca PKK tarafından tehdit edildi, son olarak da kendisini şehit ettiler” dedi.

Katledilen Türkben’in aynı zamanda iş arkadaşı da olan Adnan Kaplan, olayı şöyle aktardı: “İki gün önce Suruç olayları sonrası PKK, mahallemizde eylem yapmaya başladı. Dün akşam katledilen arkadaşımız, akşam namazı için camiye gidiyor. Namazını kıldıktan sonra evine dönüyor. Ailece sofrada iken maskeli 3 kişi, evin arka tarafından dolanarak sıcak nedeniyle açık olan kapıdan giriyor. O an çocukları ile sofrada olan Ethem’e 3 kurşun sıkıyorlar. Yere düşünce kelime-i şehadet getiriyor. Eşi de soğukkanlılıkla dışarı çıkıp, ‘Allahu ekber, eşimi vurdular’ diyerek yardım istiyor. Ancak mahalle sakini kimse yardıma gitmiyor.”

İkisi erkek biri kız olmak üzere 3 çocuğu olan 33 yaşındaki Türkben’in eşinden dün 4’üncü çocuk müjdesini aldığını ifade eden Kaplan, doğacak çocuğunu görmeden katledildiğini söyledi.

“Camide Kur’an dersi verdiği için tehditler alıyordu”

Mahallelerinde 6 yıldır tanıdıkları Türkben’in yaklaşık iki yıldır namaz kılıp, sakal bıraktığını belirten Kaplan, “Kendisi ile önceden fazla diyalogumuz yoktu. Önceden saçını uzatır, ilginç sakalına boncuk takardı. Ama önce de kimseye bir zararı olmaz, kendi halinde idi. Bundan bir buçuk yıl önce Allah nasip etti, eşi ile birlikte namaza başladılar. Namaza başladıktan sonra hayatını tamamen değiştirdi. İslami etkinliklere katılmaya başladı. Sürekli camiye gider, namazını cemaatle kılardı. Ezan okur, müezzinlik yapardı. Camide onlarca çocuğa Kur’an dersi verirdi. Bunu hazmedemeyen barbar PKK’liler, Adana’da fazla aile çevresi olmamasından da cesaret alarak kendisini tehdit ettiler. Sakalını kesmesi için defalarca tehdit edildi. Bu yüzden ailesine bir zarar gelmemesi için evini taşımayı düşünüyordu. Kirasının dolmasına bir ay kalmıştı, dolunca taşınacaktı, bu kısmet olmadı.” diye konuştu.

“Camide onlarca çocuğa Kur’an dersi veriyordu”

Arkadaşı Yakup Kaplan da Türkben’in sürekli PKK tarafından tehdit edildiğini ve tehditler yüzünden sakalını hafif kısalttığını belirterek, “Kendisinin IŞİD’le felan bir bağlantısı yok. Cami cemaatimizden biriydi. Sürekli camide Kur’an okurdu. Akşamla yatsı arasında camideki Kur’an kursumuzda gönüllü olarak 20-30 öğrenciye Kur’an dersi verirdi. Bunu yalnızca Allah için yapardı. Bu yüzden kendisini şehit ettiler.” ifadelerini kullandı.

Türkben’in ağabeyi Harun Türkben de kardeşinin sakalı yüzünden tehdit edildiğini duyduğunu, bu konuda dikkatli olmasını istediğini söyledi. Bu yüzden kardeşinden sakalını kesmesini istediğini ifade eden Türkben, “Evinde kardeşimi sofrada iken öldürdüler. Kendisi ekmeği peşinde koşardı. Kardeşim sürekli boş vaktinde camide idi. Ağzını açsa Allah’ın adından başka şey konuşmazdı. Bizim anamız Kürt, babamız Kürt. Biz Kürt oğlu Kürdüz. İntikam almak için IŞİD’e benzettiklerinden kardeşimi evde vurmuşlar.” dedi.

Türkben’in diğer abisi Turan Türkben de kardeşinin namazında, kimseye zararı olmayan bir kişi olduğunu belirtti. Türkben, “Biz kardeşimizin sakalının uzun olduğu için öldürüldüğünü düşünüyoruz. Başka şüphelendiğimiz bir şey yok. Kardeşime zarar gelmesin diye sakalını kesmesini istedik O da kısalttı. Ancak yine de onu vurdular” şeklinde konuştu.

(İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum