1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Eşref Rifi'den Lübnan'da Hizbullah'la Mücadele Sözü
Eşref Rifi'den Lübnan'da Hizbullah'la Mücadele Sözü

Eşref Rifi'den Lübnan'da Hizbullah'la Mücadele Sözü

Lübnan'ın Trablus kentinde belediye seçimlerini kazanan Eski Adalet Bakanı Eşref Rifi, Hizbullah'a karşı mücadele etme sözü verdi.

31 Mayıs 2016 Salı 12:48A+A-

Lübnan'da Eski Adalet Bakanı Eşref Rifi, Trablus kentindeki yerel seçimlerde desteklediği listenin Sünni liderler koalisyonuna karşı kazandığı zaferin ardından, Hizbullah ile mücadele edeceğini söyledi.

Trablus şehrinde pazar günü yapılan belediye seçimlerinde Sünni liderlerin desteklediği liste karşısında, desteklediği liste ile sürpriz bir zafer elde eden Rifi, basın toplantısı düzenledi.

Hizbullah ile mücadeleye devam edeceğini ve Lübnan'ın İran olmasına müsade etmeyeceğini belirten eski bakan Rifi, "Sen (Hizbullah), bir İran ve Fars projesisin. Seninle basın, siyaset yoluyla mücadele edeceğim" dedi.

Belediye meclisi üzerinde Hizbullah'ın işbirlikçilerinin kontrolüne müsaade etmeyeceğinin altını çizen Eşref Rifi, "Kendim için bir şey istemiyorum. Tek isteğim Trablus halkının temsil edilmesi. Bu yüzden Trablus gençlerinin temsil edildiği "Trablus'un Kararı" listesini destekledim" diye konuştu.

Rifi'nin desteklediği "Trablus'un Kararı" listesi, ülkenin ikinci büyük kenti Trablus'un önde gelen Sünni liderler koalisyonunu geride bıraktı. Rifi, seçimlerdeki rakiplerine seslenerek, "Rakiplerim, Trablus'un kendi çıkarlarına hizmet etmesini istediler ama değişim geliyor. Amaçlarını kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Trablus'un bir arada yaşama kültürünün olduğu bir şehir olarak kalacağını ifade eden eski bakan, seçim zaferini suikast sonucu öldürülen eski başbakan Refik Hariri ve Sedir Devrimi'nde hayatını kaybedenlere armağan ettiklerini belirtti.

Sünni nüfusun yoğun olarak yaşadığı Trablus kentinde eski adalet bakan Eşref Rifi'nin desteklediği liste, önde gelen liderlerden eski başbakan ve Müstakbel Hareketi lideri Saad Hariri ve Necib Mikati'nin desteklediği koalisyona karşı sürpriz zafer kazanmıştı. Resmi olmayan sonuçlara göre, bu yıl hükümeti eleştirerek istifa eden Rifi'nin desteklediği "Trablus'un Kararı" listesi, 24 sandalyeli belediye meclisinde 18 koltuk elde etti.

Eski Adalet Bakanı Eşref Rifi, hükümetteki görevinden Hizbullah'ın ülke siyasetindeki etkisini ve hükümetin buna izin vermesini eleştirerek istifa etmişti.

HABERE YORUM KAT