1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Eski İslamcılar ve Beşeri Hevesleri
Eski İslamcılar ve Beşeri Hevesleri

Eski İslamcılar ve Beşeri Hevesleri

Kimliğinde ve hedeflerinde zaaf taşıyanların düştüğü en büyük tuzak, dünya istikbârının ürettiği muhalefet senaryosunda figüranlaşmalarıdır.

26 Haziran 2015 Cuma 01:15A+A-

Hamza Türkmen / Haksöz Haber

“Zulmedenlere eğilim göstermeyin/sempati duymayın, yoksa size ateş dokunur. Sizin Allah'tan başka dostlarınız yoktur, sonra yardım göremezsiniz.” (Hud, 11/113)

Kur’an Tarihselciliği, elimizdeki kitabın evrensel boyutu üzerinde şüphe oluşturmak için Avrupalı İslamiyatçılar tarafından kurgulanmıştır. Bu yöntem Allah’ın korunmuş vahyi olan kelamullah’ın metnini beşeri ölçülerle yeniden biçimlendirme cüretidir.

Tarihselci Kur’an okuması, korunmuş olan Kur’an’ın evrensel mesajını doğru kavrama, kavranıldığı kadarıyla Kur’an’la hayatı ıslah ederek dönüştürüp güzelleştirme gayreti değil; modernitenin ihtiyaçlarından kalkarak ilahi kelâmı biçimlendirme çabasıdır.

Kur’an tarihselciliği, Kur’an ayetlerinin birbirini iptali anlamına gelen ‘nesh teorisi’ gibi gelenekçi asabiyenin uydurduğu veya idraksizce ürettiği yanlışlardan arınamayan insanların düştüğü zihinsel bir tuzaktır.

Bu tuzak, kapitalist ilişkiler ağının eğitim, idare, kariyer ve finans şeridinde yürüyen bazı entelektüeller ve ilahiyatçılarca Müslümanların dünyasına taşınmaya çalışıldı. Veya sipariş alındı.

Yazının Devamı >>>