1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Eski Belediye Başkanı İsrail'i Eleştirdi, İhraç Edildi
Eski Belediye Başkanı İsrail'i Eleştirdi, İhraç Edildi

Eski Belediye Başkanı İsrail'i Eleştirdi, İhraç Edildi

İngiltere İşçi Partisi İsrail'i eleştiren Londra eski Belediye Başkanı Livingston'u partiden ihraç etti.

28 Nisan 2016 Perşembe 17:20A+A-

İngiltere’de İşçi Partisi, Londra eski Belediye Başkanı Ken Livingston’ın üyeliğini İsrail’i eleştiren sözleri nedeniyle askıya aldı.

Partiden yapılan açıklamada Livingston’ın "partinin şöhretine zarar verdiği" belirtilerek, üyeliğinin askıya alındığı bildirildi. Açıklamada, Livingston hakkında soruşturma başlatılacağı da kaydedildi.

Parti dün da Facebook sayfasında "İsrail’in ABD’ye taşınması" önerisi yapan bir paylaşımı dolayısıyla Pakistan asıllı milletvekili Naz Shah’ın üyeliğini askıya almıştı.

Livingston, bugün yaptığı açıklamalarla Naz Shah’a yöneltilen antisemitizm suçlamalarına karşı çıkmış, İsrail devletini eleştirmek ile antisemitizmin birbirine karıştırılmaması gerektiğini söylemişti.

İngiliz kamu yayım kuruluşu BBC’de katıldığı programda Shah için "O İsrail’in ve uyguladığı politikaları eleştiriyor. Sözleri maksadını aşmış ama antisemitizm değil." ifadesini kullanan Livingston, "47 yıldır İşçi Partisindeyim ve antisemitik hiçbir şey duymadım. İsrail’e ve Filistinlilere kötü muamelesine karşı bir sürü eleştiriye şahit oldum ama antisemitizm nitelediğinde hiçbir şey olmadı." diye konuşmuştu.

Shah’ın söz konusu paylaşımı yaptığı günlerde "İsrail’in Filistin’e yönelik vahşi bir saldırı başlatmış olduğunu" hatırlatan Livingston, paylaşımın bu bağlam içinde değerlendirilmesi çağrısını yapmıştı.

Livingston’ın açıklamaları üzerine bazı İşçi Partili milletvekilleri ve partinin Müslüman Londra Belediye Başkan adayı Sadık Khan, Livingston’ı antisemitizmle suçlamış ve üyeliğinin askıya alınması çağrısını yapmıştı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum