1. HABERLER

  2. HABER

  3. Eski Bakanlara 'Aklan da Gel' Denilecek!
Eski Bakanlara 'Aklan da Gel' Denilecek!

Eski Bakanlara 'Aklan da Gel' Denilecek!

AK Parti'nin 17 Aralık operasyonunda adı geçen 4 eski bakanla ilgili verdiği soruşturma önergeleri bu hafta Meclis'te görüşülecek.

21 Nisan 2014 Pazartesi 11:03A+A-

Hükümeti hedef alan 17 Aralık Operasyonunun ardından Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Erdoğan Bayraktar ve Egemen Bağış bakanlık görevlerinden ayrılmıştı. AK Parti, eski bakanlarla ilgili iddiaların araştırılması için soruşturma önergesi vermişti.

Perşembe günü Meclis'te yapılacak görüşmelerde bakanlar iddiaları cevaplayacak. 4 bakanla ilgili CHP de soruşturma önergesi vermişti. İktidar ve muhalefetin önergeleri birleştirilmeyecek, ayrı ayı görüşülecek. AK Parti'nin önergesi üzerinden komisyon kurulacak. Genel Kurul'daki görüşmelerde soruşturma komisyonu kurulup kurulmayacağına gizli oylamada karar verilecek.

Oylamada, basit çoğunluk olan görüşmeye katılanların yarıdan bir fazlasının kabul oyu yeterli sayılıyor. Mahkeme gibi çalışma yetkisi bulunan komisyon, söz konusu suçlamaları yerinde bulursa, eski bakanların Yüce Divan'da yargılanmasını isteyecek. Bu talep Meclis Genel Kurulu'nda da yine 276 milletvekillinin gizli oyu ile kabul edilirse, Güler, Çağlayan, Bayraktar ve Bağış, Yüce Divan sıfatı ile Anayasa Mahkemesi'nde yargılanacak.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum