1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Esir Takasındaki Filistinliler Türkiye'ye Gelecek
Esir Takasındaki Filistinliler Türkiyeye Gelecek

Esir Takasındaki Filistinliler Türkiye'ye Gelecek

Merzuk, esir takasında serbest bırakılacak Filistinli tutsakları Türkiye'nin de kabul edeceğini açıkladı.

17 Ekim 2011 Pazartesi 12:52A+A-

Hamas'ın siyasi büro başkan yardımcısı Musa Ebu Merzuk, İsrail'in serbest bırakmak zorunda kaldığı Filistinli tutsakları Türkiye, Katar ve Suriye'nin kabul edeceğini söyledi.

İngiltere merkezli el Hayat gazetesine konuşan Ebu Merzuk, müzakereler başladıktan sonra tutuklanan 9 Filistinli kadının anlaşmaya dâhil edilmemesi sebebiyle üzgün olduklarını fakat bunun anlaşmayı engellemeyeceğini ekledi.

Siyonist Cezaevleri İdaresi Serbest Bırakılacak Esirlerin Naklini Tamamladı

Siyonist cezaevleri idaresinin, Siyonist işgal rejimiyle Hamas Hareketi arasında sağlanan esir takası anlaşması çerçevesinde ilk aşamada serbest bırakılacak 430 Filistinli esiri En-Nakab'taki Ketziot Cezaevi'ne nakletme işlemini tamamladığı bildirildi.

Siyonist kaynaklar, esirlerin otobüslerle ve sıkı güvenlik tedbirleri altında on bir farklı cezaevinden alınarak anlaşma gereği yarın (18 Ekim Salı) serbest bırakmak üzere Ketziot Cezaevi'nde toplandığını açıkladı.

Esir takası anlaşması kapsamında serbest bırakılacak Filistinli kadın esirlerin de Telmond Cezaevi'nde toplandığı ifade edildi.

Bu arada, serbest bırakılacak Filistinli esirlerin kimlik tespitini yapacak uluslararası Kızılhaç örgütü temsilcilerinin dün En-Nakab Sahra Cezaevi'ne ulaştığı bildirildi.

Siyonist cezaevleri idaresi, dün sabah esir takası anlaşmasıyla salıverilecek Filistinli esirleri bulundukları cezaevlerinden Ketzion ve Hasharon cezaevlerine nakletmeye başlamıştı.

Siyonist işgal radyosu konuyla ilgili dün yayınladığı haberde esirlerin toplanma işleminin bitmesinin ardından cezaevleri idaresi ve Kızılhaç tarafından sağlık kontrollerinin ve kesin kimlik tespitlerinin yapılacağını, Siyonist cumhurbaşkanlığı yetkililerinin serbest bırakılacak Filistinli esirlerin isim listesini önceki gece teslim aldığını ve cumhurbaşkanı Şimon Peres'in imzalaması için af kararlarının hazırlandığını söylemişti.

"Direniş, Esir Takası Anlaşmasıyla İşgalcinin Burnunu Yere Sürttü"

Hamas liderlerinden Müşir el-Mısri, "Özgür İnsanlara Vefa" anlaşmasının tarihi bir anlaşma olduğunu belirterek, anlaşmanın direnişin uzun soluklu çabalarının sonucu gerçekleştiğini ve Hamas olarak anlaşmayı onayladıklarını söyledi.

Filistin parlamentosu üyesi milletvekili El-Mısri, İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın internet sitesine dün (16 Ekim Pazar) yaptığı açıklamada, Siyonist düşmanın Gilad Şalit'i hiçbir bedel ödemeden kurtarabileceğini sandığını ve birçok engel çıkardığını, fakat direnişin bu engelleri aşarak esir takası anlaşmasını gerçekleştirdiğini belirtti.

Pazarlıkta taleplerinin yüzde 51'ini kabul ettirenin zafer kazanmış kabul edildiğini hatırlatan El-Mısri, İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın ve direnişin Siyonist işgalciye taleplerinin yüzde 90'ını kabul ettirdiğini söyledi.

Esir takası anlaşmasının tarihi bir başarı olduğunu ifade eden El-Mısri, Siyonist işgal rejiminin burnunun yere sürtüldüğünü ve böyle bir anlaşmanın beş yıl fedakarlığı hak ettiğini dile getirdi.

Siyonist işgal güçlerinin sahip oldukları teknolojik imkanlara rağmen esir asker Gilad Şalit'in yerini tespit edemediğini kaydeden El-Mısri, tarihi başarıları dolayısıyla İzzeddin El-Kassam Tugaylarını ve direniş gruplarını kutladı.

HABERE YORUM KAT