1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Esir Askerin Babası: İsrail Hükümeti Oğlumuzu Unutturmaya Çalışıyor
Esir Askerin Babası: İsrail Hükümeti Oğlumuzu Unutturmaya Çalışıyor

Esir Askerin Babası: İsrail Hükümeti Oğlumuzu Unutturmaya Çalışıyor

Gazze’de Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın elinde esir olarak bulunan Siyonist asker Hadar Goldin’in babası işgal hükümetine ağır suçlamalarda bulunarak, hükümetin esirler dosyasını unutturmaya çalıştığını söyledi.

26 Ekim 2016 Çarşamba 02:04A+A-

İşgal rejimindeki Kanal-10 televizyonunun yayınladığı açıklamada Hadar Goldin’in babası Simcha Goldin işgal hükümetine ağır eleştirilerde bulunarak, “Hükümet bedel ödemeden ve Hamas hareketini ikna etmek için girişimlerde bulunmadan nasıl durabilmiştir? Başbakan Netanyahu ile Ordu Bakanı direnişin elindeki esirlerin geleceğinden vazgeçmişlerdir” dedi.

Esir askerin babası devamla şunları söyledi:

“Her ana ve baba gibi biz de çocuklarımızı savaşa gönderdik ve onların geri getirilmesini de istiyoruz. Ancak hükümet bunlardan bahsetmiyor, unutmuş onları. Savaş Bakanı Lieberman koltuğa oturunca 48 saat içinde İsmail Heniyye’ye suikast düzenleyebileceğini söylemişti. Yine askerler konusunda görüşmeleri sürdüğünü iddia etmişti ama şimdiye kadar hiçbir şey olmadı. Hükümetin çocuğumuzu bize unutturmaya çalıştığını düşünüyoruz. Ancak halkımızla birlikte buna fırsat vermeyeceğiz. İsrail halkı bizimle birliktedir ve herkes hükümetin askerleri nasıl geri getireceğini soruyor. Tabi bu Hamas’a baskı kurmakla olur. Ancak görünen o ki işleri düzenleyen ve gelişmeleri belirleyen Hamas’tır. İsrail devletini korkutan, caydıran ve sonunda biçtiği fiyatı belirleyen de odur.”

2014 savaşında işgal askerlerinden bazılarını esir aldığını duyuran El-Kassam Tugayları, işgalcinin ikinci kez tutukladığı eski esirleri bırakmadan esir takası konusunda adım atmayacağını ifade ediyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT