1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed'in Tankları Halep'i Bombalıyor! (VİDEO)
Esedin Tankları Halepi Bombalıyor! (VİDEO)

Esed'in Tankları Halep'i Bombalıyor! (VİDEO)

Esed birliklerine bağlı tanklar Halep'i bombalamaya başladı.

28 Temmuz 2012 Cumartesi 11:23A+A-

HAKSÖZ-HABER

Dün Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanlarından Memun Gizzi'nin uyarıda bulunduğu Esed birliklerine ait 100 kadar tanktan 10 tanesinin Halep'e girip bombardımana başladığı öğrenildi. Sukkeri bölgesinde de yoğun çatışmaların yaşandığı ve ÖSO'dan 2 kişinin hayatını kaybettiği ilk gelen bilgiler arasında.

Top ve tankların dışında savaş uçakları ve helikopterlerden de yardım alan zalim Esed ordusuna karşı muhalif ordu dünden beri hazırlıklarını sürdürüyordu. Yaklaşık bin muhalifin destek için Halep'e geldiği öğrenildi.

Suriye ordusunun, günlerdir Halep sınırına yaptığı tank ve asker sevkıyatının ardından, erken saatlerde Halep'e saldırıya başladılar.

İşte Halep'in merkez mahallelerinden Selahaddin ve Sukkeri'ye ağır silah ve tanklarla başlattığı saldırıdan ilk görüntüler:

Tanklarla Bombalıyor

Halep'in kırsal kesimleri şu anda muhaliflerin elinde. Esed ordusu ise Halep'in Selahaddin bölgesine saldırıyor. Erken saatlerde top ve tanklarla Selahaddin'e giren Esed birliklerinin attığı bombaların ardından şehrin üzerinden siyah dumanlar yükseldiği öğrenildi.

Halep'in önemli bir ticaret ve ekonomi şehri olması Esed açısından önemli risk oluşturuyor. Halep'i kaybetmesi durumunda Esed ağır bir darbe yemiş olacak. Bu nedenle şehri bombalamaya göze aldığı ve direnişçileri birçok savunmasız insanın katli pahasına Halep'te çıkarmak için her türlü vahşi saldırıyı düzenleyebileceği belirtiliyor.

 

BM, Endişelerini Dile Getirmekle Yetinmeye Devam Ediyor

Öte yandan BM İnsan Hakları Komiseri Pillay "Katliam an meselesi." diye endişelerini dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum