1. HABERLER

  2. HABER

  3. Esed'in Şebbihasından HDP'ye Destek
Esed'in Şebbihasından HDP'ye Destek

Esed'in Şebbihasından HDP'ye Destek

Suriye'deki Banyas katliamı ve Reyhanlı saldırıları ile irtibatlandırılan ve Suriye'de yüz binlerce sivili katleden Esed'in destekçisi Mihraç Ural, HDP için destek çağrısı yaptı.

24 Mayıs 2015 Pazar 21:52A+A-

Reyhanlı ve Banyas katliamı ile irtibatlandırılan THKP/C Acilciler yöneticisi ve Suriye Mukavemeti lideri Mihraç Ural, 7 Haziran seçimleri öncesinde HDP için destek çağrısı yaptı.

Banyas’ta çoğu çocuk ve kadın yüzlerce insanı katleden ve hemen arkasından Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 53 vatandaşın katledildiği çifte bombalı saldırının emrini veren 'Sırtlan' lakaplı örgüt lideri Mihraç Ural sosyal medya hesabından paylaştığı “Oylarımız HDP’ye akmalı” başlığıyla yayınladığı notuyla takipçilerine, “Bağımsız irademizle kendimiz olarak HDP'ye oy verip kendi demokrasi ve özgürlük alanımızı genişletelim derim.” sözleriyle HDP’ye oy verme çağrısında bulundu.

Mihraç Ural kimdir?

12 Eylül darbesi öncesi kendilerine Acilciler adını veren sol örgütün liderlerinden olan Mihraç Ural, darbe sonrası önce Avrupa’ya sonrada Suriye’ye geçti. Esed rejimiyle yakın ilişki içerisine giren Mihraç Ural, Suriye istihbaratı El Muhaberat’la beraber hareket ederek faaliyetlerini sürdürdü. Ural, son olarak Suriye Mukavemeti adlı örgütü kurarak Sünni yerleşim yerlerinde Şebbiha adına saldırılar gerçekleştiriyor.

Haber 10

HABERE YORUM KAT