1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Esed'in Katliam Ortağı Nasrallah'tan Seferberlik İlanı
Esed'in Katliam Ortağı Nasrallah'tan Seferberlik İlanı

Esed'in Katliam Ortağı Nasrallah'tan Seferberlik İlanı

Esed rejiminin ortağı Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Suriye'de savaşmamaları halinde, çatışmaların Lübnan'a sıçrayacağını belirterek, gelinen aşamada genel seferberlik ilan edebileceklerini söyledi.

23 Mayıs 2015 Cumartesi 15:21A+A-

Suriye'deki Direniş güçleri karşısında ağır yenilgilere uğrayan ve bir çok üyesinin ölmesine neden olan  Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah, bu defa türbe savunması yerine Suriye'de savaşmamaları halinde, çatışmaların Lübnan'a sıçrayacağını belirterek, genel seferberlik ilan edebileceklerini söyledi.

"Direniş Gazileri Günü" münasebetiyle düzenlenen merasime telekonferans yöntemiyle katılan ve kalabalık bir topluluğa hitap eden Nasrallah, Suriye'de mücadele etmemeleri halinde savaşın Lübnan'a sıçrayacağına işaret ederek, "Halep, Humus ve Şam'da savaşmasaydık, Baalbek, El-Hermel, El-Gaziyye, Sayda, Sur, En-Nebatiyye ve Lübnan'ın diğer kentleri ile köylerinde savaşmak zorunda kalırdık " dedi.

Nasrallah, örgüte yakın El-Ahbar ve Es-Sefir gazetelerinde yer alan konuşmasında, durumlarının eskiye göre daha iyi olduğunu belirterek, "Ya savaşacağız ya öleceğiz. Biz savaşacağız. İsteyen istesin, istemeyen istemesin" diye konuştu.

 "Savaşanların yarısının hayatını kaybetmesi halinde bile kalanların onur, izzet ve şerefiyle yaşamasının kendileri için daha iyi bir seçenek olduğunu" söyleyen Nasrallah, sözlerine söyle devam etti:

"Hiç kimseden korkmadan dikkatlice her yerde savaşacağız. Tercihimizi beğenmeyen kendine uygun gördüğü şeyi yapsın. Mücadeledeki başarıların küçümsenmesini önemsemiyoruz. Tüm kentler düşse de bu azmimizi zayıflatmaz. Motivasyonumuz yüksek, psikolojimiz güçlü olmalı. Gelecek dönemde seferberlik ilan edebiliriz."

Daha önceki konuşmasında büyük zaferlerin müjdesi veren Nasrallah'ın seferberlik açıklaması gelinen noktayı açıklıyor.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum