1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed'in Kaleleri Teker Teker Düşüyor (VİDEO)
Esedin Kaleleri Teker Teker Düşüyor (VİDEO)

Esed'in Kaleleri Teker Teker Düşüyor (VİDEO)

Hür Ordu, siyasi istihbarat merkezini ele geçirdi. Esed çeteleri bir cami imamının ve çocuklarının boğazlarını kesti.

04 Ağustos 2012 Cumartesi 12:19A+A-

Suriye Halep'teki yerel aktivistlerden Sair Halebi, Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) kentin El İzaa bölgesinde nizami ordu ile çatıştığını ve bölgede yer alan bir radyo-TV binasını ele geçirmek için binanın çevresini kuşattığını söyledi.

Çatışmaların sokak aralarında da sürdüğünü ifade eden Halebi, ÖSO'nun kentte yabancılar dairesi, pasaport şubesi ile hava istihbarat birim binalarına saldırıya geçtiğini ve bölgeden şiddetli patlama seslerinin geldiğini belirtti.

Bu arada bölgede bulunan yerel aktivistler, Halep'te bir çok askerin de birliklerinden ayrılarak ÖSO'ya katıldığını ifade etti.

Siyasi güvenlik müdürü ÖSO'ya esir düştü

Muhalif yapılanmalardan sorumlu Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Siyasi Güvenlik Müdürü Tuğamiral Husam Haydar'ın ÖSO tarafından başkentin banliyölerinin birinde esir alındığını belirterek Husam'ın video görüntüsünü internette paylaştı.

Menağ askeri havaalanına saldırı

ÖSO'nun Halep'teki Menağ askeri havaalanına saldırı başlattığını da kaydeden aktivistler, Firdevs bölgesine ordu tarafından saldırı düzenlendiğini bildirdi.

İmam ve Çocuklarının Boğazları Kesildi

Aktivistler, rejim güçlerinin Şam'ın Tadamun bölgesine hava destekli saldırı düzenlediğini, Zübeyr Cami imamı Ahmet Salih Ahmeti ile çocuklarının ve cami cemaatinden bazılarının boğazları kesilerek öldürüldüğü ileri sürüldü.

ÖSO, siyasi istihbarat merkezini ele geçirdi

Deyru'z Zor kentinde de yoğun operasyonların düzenlendiğini ve ordunun kentin belli yerlerini bombaladığını söyleyen aktivistler, ÖSO'nun kentteki siyasi istihbarat merkezini ele geçirdiğini ifade etti.

Suriye'de ölü sayısı 128'e yükseldi

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü (SHRW), rejime bağlı birliklerin Şam'ın semt ve beldelerine gerçekleştirdiği operasyonlarda 37 kişinin yaşamını yitirdiğini çok sayıda kişinin yaralandığını, ülke genelinde ölü sayısının 128'e çıktığını duyurdu.

Sivilleri Canlı Kalkan Olarak Kullanıyorlar

Esed'e bağlı Suriye askerleri operasyonlarını böyle yapıyor:

HABERE YORUM KAT