1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed’in Kaleleri Birer Birer Ele Geçiriliyor...
Esed’in Kaleleri Birer Birer Ele Geçiriliyor...

Esed’in Kaleleri Birer Birer Ele Geçiriliyor...

Suriye’de diktatör Esed’e karşı savaşan direnişçiler Halfaya kentinin kontrolünü ele geçirdikleri ve güney kenti Dera yakınlarındaki bir askeri üsse saldırıp tanklara el koydukları belirtildi.

19 Aralık 2012 Çarşamba 04:57A+A-

Suriye’de diktatör Esed’e karşı savaşan direnişçiler Halfaya kentinin kontrolünü ele geçirdikleri ve güney kenti Dera yakınlarındaki bir askeri üsse saldırıp tanklara el koydukları belirtildi. 2 haftalık kuşatmanın ardından geçen hafta Halep’teki Piyade Okulu’nu da ele geçiren muhalifler, ele geçirilen mühimmatla ilgili verileri açıkladı. Ele geçirilen mühimmatın dökümü şöyle: 4 bin top mermisi, 70 tank, 200 muhtelif nitelikte askeri araç, 400 RPG, 200 tabanca, 120 biksi marka silah ve çok sayıda mermi...

Despot Beşşar Esed’e karşı savaşan Suriyeli direnişçiler, Esed’in kalelerini birer birer ele geçiriyor. Son günlerde Esed güçlerine karşı üstünlüğü ele geçiren direnişçiler Hama’nın güney bölgesindeki Halfaya’daki askeri merkezleri ele geçirip kenti “kurtarılmış bölge” ilan etti. Direnişçiler ayrıca, Dera yakınlarındaki bir askeri üste 34. Tugay’a saldırıp birkaç tankı ele geçirdi. Şam’ın güneyinde de, hükümet yanlısı Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Genel Komutanlık örgütüyle çatışan muhaliflerin, Yarmuk’ta iki Filistin kampının kontrolünü ele geçirdiği iddia edildi.

Bu arada Şam Haber Ağı (SNN), Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) 2 haftalık kuşatmanın ardından geçen hafta Halep’teki Piyade Okulu’nda ele geçirdiği mühimmatla ilgili verileri yayınladı. SNN, Özgür Suriye Ordusu’nun operasyonda 300 havan topu, 4 bin top mermisi, 70 tank, 200 muhtelif nitelikte askeri araç, 400 RPG, 200 tabanca, 120 biksi marka silah ve çok sayıda mermiyi ele geçirdiğini ileri sürdü. SNN yetkilisi Ebu Yazan, Halep’in Azez ilçesi yakınındaki Menağ helikopter üssü yakınında meydana gelen şiddetli patlamalardan sonra bölgeden yoğun silah seslerinin yükseldiğini, Halep ve çevresinde halkın temel ihtiyaç malzemesi ve yakıt sıkıntısı yaşadığını belirtti.

Hastanelerde doktor sıkıntısı yaşandığını ve bundan özellikle çocukların etkilendiğini belirten Ebu Yazan, elektriklerin sıkça kesilmesi ve yakıt sıkıntısı sebebiyle halkın ısınmak ve yemek pişirmek için odun topladığını söyledi. Halep’te halkın birçok yerde ekmek bulamadığını, savaş uçaklarına hedef olma korkusuyla sokağa çıkamadığını ifade eden Ebu Yazan, ‘’Halep’te insani durum gün geçtikçe kötüleşiyor’’ dedi. Öte Yandan SNN sözcüsü Selam Muhammed, ÖSO ve rejim yanlısı Ahmed Cibril’e ait Halk Cephesi’nden ayrılan birliklerin Filistin Kurtuluş Halk Cephesi’nin merkez binasını ele geçirmesinin ardından Esed birliklerinin Yermuk kampının çevresini kuşattığını ve bölgeye bombardımanın sürdüğünü anlattı. Muhammed, kış şartları ve bombardıman nedeniyle zor durumda kalan Filistinli mültecilerin Filistin, Yermuk ve Haceru’l-Esved kamplarından toplu olarak göç ettiğini, rejime bağlı güçlerin Şam’ın güneyindeki Tadamun, Aseli, Kadem, Yelda ve Bebbila mahallerini de bombaladığını ifade etti. Muhacirin mahallesinde şiddetli patlamaların olduğunu ve bölgeden çatışma seslerinin yükseldiği belirtildi. Öte yandan Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), ülke genelinde 131 bölgenin saldırı altında olduğunu, 5 bölgenin savaş uçaklarınca bombalandığını ve 2 bölgeye de misket bombası atıldığını vurguladı.  

HABERE YORUM KAT

1 Yorum