1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed'in Hapishanesinde Tecavüze Uğrayan Kız İntihar Etti
Esed'in Hapishanesinde Tecavüze Uğrayan Kız İntihar Etti

Esed'in Hapishanesinde Tecavüze Uğrayan Kız İntihar Etti

Suriye'nin Halep vilayetinde bir genç kız Esed rejmi hapishanesinden hamile olarak çıktıktan sonra intihar etti.

15 Eylül 2014 Pazartesi 12:08A+A-

Halepte rejim hapishanesinden hamile olarak çıktıktan sonra intihar eden kız hakkında yapılan incelemede kızın hamile olduğu ve hapiste altı farklı kişi tarafından tecavüze uğradığı tespit edildi .

Muhaliflere yakınlığıyla bilinen all4syria sitesinde yayınlanan bir habere göre, tecavüze uğrayan kızın 25 yaşında olduğu ve Halep üniversitesinde Arap dili okuduğu belirtildi.

Esed rejminin intihar eden kızın, Halep üniversite yakınında Baas partisine ait olan bir binanın yakınında Esed rejmi ve Şebbihaların nasıl üniversiteye yayıldıklarını ispat etmek video çekerken rejim tarafından yakalandığı açıklandı.

Yaklaşık bir yıl Esed rejmi hapishanesinde tutuklu kaldıktan sonra rejim tarafından serbest bırakılan genç kızın dramı ve acısı hiç bitmedi.

Hapisten çıktıktan sonra hapiste rejim militanları tarafın tecavuze uğrayan genç kız hamile olduğunu öğrendi. Geçtiğimiz cumartesi günü bu utançla yaşamak istemeyen kız kendini evin üçüncü katında bulunan balkonundan boşluğa bırakarak intihar etti ve karnındaki bebekte kendisi ile birlikte hayatını kaybetti.

Bu olay sadece Esed rejim hapishanelerinde yaşanan dramlardan sadece bir tanesi.

Esed rejmi bu şekilde binlerce kızın hayatını mahetti.

İntihar eden bu kızın ailesi ve yakınları halen Halep'te rejim güçleri tarafından kontrol edilen bölgelerde yaşıyor ve o bölgelerden çıkmayı red ediyor.

Esed rejimine yakın kişiler ve Şebbihaların baskısından korkan aile, medyaya herhangi bir açıklama yapmazken, açıklama yaptıkları taktirde kızının sonu gibi bir sonla karşı karşıya kalacaklarını da çok iyi biliyorlar.

islahhaber.net

HABERE YORUM KAT