1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed’in Daha Fazla Zamana İhtiyacı Varmış!
Esed’in Daha Fazla Zamana İhtiyacı Varmış!

Esed’in Daha Fazla Zamana İhtiyacı Varmış!

Beşşar Esed, "isyancılarla savaşı kazanmak için zamana ihtiyaçları olduğunu" söyledi.

29 Ağustos 2012 Çarşamba 23:55A+A-

Katil Beşşar Esed, "isyancılarla savaşı kazanmak için zamana ihtiyaçları olduğunu" söyledi. Katil Esed konuşmasını, devlete ait al-Dunya TV'de yaptı.

Suriye hükümetinin "hem bölgesel hem de uluslararası bir savaş yürüttüğünü" söyleyen Esad, "durumun şimdi daha iyi olduğunu" vurguladı.

Esed şu ifadeleri kullandı: "Nihai bir sonuca ulaştırmak için kesinlikle zamana ihtiyaç var. Ama tek cümleyle şöyle diyebiliriz: ileri doğru gidiyoruz."

Esed  konuşmasında, Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun gündeme getirdiği "insani yardım için Suriye içinde, BM kontrolünde tampon bölge oluşturulması" önerisine de değindi.

Esed, tampon bölge kurulması önerisini, "Suriye'nin düşmanları tarafından ortaya atılan hayali bir fikir" diye nitelendirdi.

Türkiye hümüketini "cahillikle" suçlayan Esad, "medyadan ve propagandadan etkilenmeden kendileriyle saf tutan Türk halkıyla ilişkilerine odaklanacaklarını" dile getirdi.

 

Esed, ülkede dökülen kandan Türk hükümetinin doğrudan sorumlu olduğunu da öne sürdü.

Son haftalarda bazı Baas yetkililerin rejime sırtını dönerek muhalefete katılmasını ise Esed, "Suriye'nin vatansever olmayanlardan temizlenmesi" diye yorumladı.

 

HABERE YORUM KAT