1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed’in Çadırkent Katliamının Görüntüleri (VİDEO)
Esed’in Çadırkent Katliamının Görüntüleri (VİDEO)

Esed’in Çadırkent Katliamının Görüntüleri (VİDEO)

Suriye’de Esed rejimin, İdlib'de helikopterlerden varil bombaları atarak vurduğu bir sığınmacı kampında yaşanan katliamın görüntüleri…

30 Ekim 2014 Perşembe 02:15A+A-

Bugün Esed rejimi, İdlib kentinin kuzeybatısında yer alan Abidin köyü yakınlarındaki zeytinlik alana kurulu sığınmacı çadırlarını varil bombaları ile vurmuştu. Ölü sayısı hakkında çelişkili açıklamaların geldiği katliamda Reuters ve AFP haber ajansları ölü sayısının, İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne dayandırarak 10 olduğunu iddia etmişlerdi.

DEVRİM KONSEYİ: ÖLÜ SAYISI 60

Suriye Genel Devrim Konseyi  ise sayıyı 60 olarak veriyor. Çadırlarda yaşayan sığınmacılar çevre kentlerdeki bombardımandan kaçan sivillerdi.

Dera’da da  varil bombaları binaları vurdu. Ölü ve yaralı sayısı tam olarak bilinmiyor.

Hastaneye getirilen yaralıların büyük çoğunluğunu çocuklar oluşturuyor. 

İşte görüntüler:

HUMUS'TA BOMBA YÜKLÜ ARAÇ PATLADI

Suriye'nin batısındaki Humus kentinde de bomba yüklü  bir aracın infilak etmesi sonucu en az 37 kişi yaşamını yitirdi. Kentin Zehra semtinde meydana gelen patlamada çevrede ağır hasar meydana geldi.

ÖLÜ SAYISI 200 BİNE YAKLAŞTI

Birleşmiş Milletler verilerine göre Suriye’de şimdiye kadar ölenlerin sayısı 200 bine yaklaştı. Ülkede dört yıldır devam eden olaylarda yaklaşık 10 milyon kişi yani ülkenin yarısı evini terk etmek zorunda kaldı. 

Birleşmiş Milletler yurt dışına çıkan kayıtlı sığınmacı sayısını 3 milyon olarak verse de bu sayı resmi rakamlardan çok daha fazla. Sadece Türkiye’de yaklaşık 1 milyon 800 bin Suriyeli sığınmacı var.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum