1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed’in Askerleri Böyle Teslim Oldu
Esed’in Askerleri Böyle Teslim Oldu

Esed’in Askerleri Böyle Teslim Oldu

Esed’in bir grup askeri, direnişçilerin bulundukları mekanı ablukaya alması üzerine ellerinde beyaz bayraklarla çıkarak teslim oldu.

12 Ekim 2012 Cuma 00:08A+A-

Esed’in bir grup askeri, Ahraru’ş Şam Tugayları’nın, bulundukları mekanı ablukaya alması üzerine ellerinde beyaz bayraklarla çıkarak teslim oldu. Devrimciler ise bu manzara karşısında sevinçten tekbirler getirdi.

Suriye’nin Marat El Numan kentinde Ahraru’ş Şam Tugayları’nın Esed Ordusu’na ait kontrol noktalarına yönelik kapsamlı saldırısı sonucu Esed askerlerinden bazıları beyaz bayraklar kaldırarak teslim oldu.

El Hak Haber Sitesi’nde yayınlanan videoda askerlerin saklandıkları mekandan ellerinde beyaz bayraklarla çıktığı ve mücahitlerin hemen yanlarına koşarak silahlarına el koyduğu ve kendilerini teslim aldığı görülüyor. Karşı kaldırımda kalan mücahitlerin ise ‘vurmayın’ diye seslenerek nasihatte bulunduğu dikkat çekiyor.

Öte yandan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) basın merkezi, son 1 haftada Esed güçleri ve ÖSO arasında yaşanan çatışmalarda 21'i Cumhuriyet Muhafızlarından olmak üzere 406 Suriye askerinin öldüğünü açıkladı.

ÖSO ayrıca, Humus'un Kusayr bölgesinde 6-7 Ekim tarihlerinde çıkan çatışmalarda 95 Hizbullah mensubunun Esed güçleri saflarında öldüğünü belirtti.

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü (SOHR)'un verilerine göre, olayların başladığı 2011 Mart'ında bugüne kadar 6500'ün üzerinde Esed yönetimine bağlı asker öldü.

HABERE YORUM KAT