1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed’e Rus Generalden Müdahale
Esed’e Rus Generalden Müdahale

Esed’e Rus Generalden Müdahale

Suriye’de Esed despotunun hamisi ve patronu olarak hareket eden Putin, Suriye’deki Rus üssüne yaptığı ziyarette kendisini karşılayan Esed’le kucaklaştı ancak kırmızı halıda Putin’le birlikte yürümesine izin verilmedi.

12 Aralık 2017 Salı 17:09A+A-

Putin iki gün önce Suriye’nin Lazkiye ilinde bulunan bir Rus işgal üssüne ziyarette bulunmuştu. Burada kendisini karşılayan Esed despotuyla sarılan Putin’in kırmızı halıdan protokol kürsüsüne doğru yürürken Esed’e izin vermemesi dikkat çekici bulundu.

Konuyla ilgili videoya yer veren Türkiye basının sosyal medya uzantıları bu durumu çok çarpıcı buldu ancak yorumsuz bir haber olarak geçti.

Görüntülerde Esed despotunun patronu Putin’i ağırladığı, kendisiyle kucaklaştığı ancak kırmızı halıda Putin’in arkasından yürümeye çalışırken bir Rus komutan tarafından engellendiği görülüyor. Esed despotunun Putin karşısındaki teslimiyet ve acizliğini gösteren bu görüntü aynı zamanda “ulusal egemenlik” edebiyatının gerçekliğini de ortaya koymakta olup Suriye’de egemen olanın Esed değil tam tersine onun hamisi ve patronu Rusya olduğunu ispatlıyor.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

5 Yorum