1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed’den Muhalif Göstericilere Gözdağı
Esed’den Muhalif Göstericilere Gözdağı

Esed’den Muhalif Göstericilere Gözdağı

Suriye’nin başkenti Şam’ın Haresta semtindeki gösterilere katıldığı tespit edilen bazı göstericilerin evleri, güvenlik güçlerince yakılıp yıkıldı,

24 Mart 2012 Cumartesi 01:38A+A-

Haresta yerel koordinasyon üyesi Ebu Ebuyed, Esad rejimine bağlı askerlerin rejim karşıtı gösterilere katıldığı tespit edilen göstericilerin evlerini zırhlı araçlarla yakıp yıktığını, zeytin ağaçlarını söktüğünü, hastanelerdeki yaralıları kaçırıp öldürdüğünü ileri sürdü.

Suriye’nin başkenti Şam’ın Haresta semtindeki gösterilere katıldığı tespit edilen bazı göstericilerin evleri, güvenlik güçlerince yakılıp yıkıldı, bahçelerdeki zeytin ağaçları da söküldü. Haresta yerel koordinasyon üyesi Ebu Ebuyed, “Semtte yapılan baskınlarda güvenlik güçleri, gösterilere katılan 3 kişiyi tespit ederek onları bir evde kıstırdı ve açılan ateşte biri öldürüldü, biri kaçmayı başarırken diğeri ise tutuklandı” dedi. Haresta’daki gösterilere katıldığı tespit edilen göstericilerin evlerinin rejimin askerleri tarafından yakılarak zırhlı araçlarla yıktırıldığını ifade eden Ebu Ebuyde, “Askerler semtte yer alan birçok zeytin ağacını da söktü. Şahsa özel bir kepçe ise sahibi tarafından muhaliflerin evlerini yıkmada kullanılmak istenmediği için askerlerce yakıldı” dedi. Semtte yoğun ev baskınlarının yaşandığını ve keyfi tutuklamaların yapıldığını dile getiren Ebu Ebuyde, yapılan gösterilerin barışçıl olduğunu fakat rejimin sert müdahaleleriyle karşılaştıklarını, güvenlik güçlerinin göstericilere kurşun yağdırdığını, yüksek binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştirildiğini, bu nişancıların da gösterilere katılanları ateş ederek öldürdüğünü söyledi. Ebuyde, semtteki bir eve düzenlenen operasyonda evin bahçesindeki zeytin ağaçlarının da tanklarla ezilerek söküldüğünü anlattı.

Gösterilerde yaralananları ne devlet ne de özel hastahanelere götürebildiklerini belirten Ebu Ebuyde, yaralıların götürüldükleri özel hastahanelerden kaçırılarak öldürüldüğünü öne sürdü. Ülkedeki gösterilere katıldığı tespit edilen göstericilerin isimlerinin kara listede olduğunu ve bunların tutuklanmaları halinde akıbetlerinin ne olacağını kimsenin bilmediğini belirten Ebu Ebuyde, “Yönetim, ilan ettiği genel aflarla sadece rastgele tutuklanmış olanları bıraktı, muhalifleri değil” dedi.

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT