1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed’den Humus Telbise'de Bir Katliam Daha (VİDEO)
Esed’den Humus Telbise'de Bir Katliam Daha (VİDEO)

Esed’den Humus Telbise'de Bir Katliam Daha (VİDEO)

Humus'un Telbise ilçesine düzenlenen hava saldırısında çoğu çocuk ve kadın en az 25 kişi öldü. Çok sayıda kişi ağır bir şekilde yaralandı.

17 Eylül 2014 Çarşamba 02:29A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye'de yine katliam... Esed ordusuna ait savaş uçağının Humus'un Telbise ilçesini bombalamasında ilk belirlemelere göre 25 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye Genel Devrim Konseyinden (SRGC) yapılan açıklamada, nizami orduya ait savaş uçağının muhaliflerin kontrolündeki Humus'un Telbise ilçesinde yerleşim yerini bombalaması sonucunda ilk belirlemelere göre aralarında kadın ve çocuklarında yer aldığı 20 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Daha sonra ölü sayısı arttı. Ağır yaralıların ölü sayısını artırmasından endişe ediliyor.

Bazı Ailelerin Tüm Fertleri Öldü

Saldırıda bazı ailelerin tüm fertlerinin de hayatını kaybettiği dile getirilen açıklamada, rejimin ilçeye düzenlediği hava saldırısında onlarca kişinin de yaralandığı, yaralıların ilçedeki sahra hastanelerine kaldırıldığı ifade edildi.

Bu arada Suriye Yerel Koordinasyon komitesi (LCC) de yaptığı açıklamada, ölü sayısını doğrulayarak hava saldırısında bazı yaralıların durumunun ciddi olduğu kaydedildi.

Esed güçlerinin ilçede yerleşim yerini bombalamasında yıkılan evlerin enkazında çok sayıda ölü ve yaralının, sivil savunma ekiplerince çıkartıldığı vurgulanan açıklamada, halkın korkudan güvenli bölgelere kaçmaya başladığı aktarıldı.

humus-telbise-talbisah-syria.jpg

suriyeli-cocuk-humus-telbise-talbisah-homs02.jpg

suriyeli-cocuk-humus-telbise-talbisah-homs.jpg

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum