1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Esedcilik CHP'nin Genlerinde Var Anlaşılan!
Esedcilik CHP'nin Genlerinde Var Anlaşılan!

Esedcilik CHP'nin Genlerinde Var Anlaşılan!

Esed zalimine tavır aldı diye Erdoğan'ı eleştirmekten geri durmayan Muharrem İnce kazandığında ilk iş olarak yapacağı şeyi açıklıyor...

19 Mayıs 2018 Cumartesi 21:21A+A-

Cumhurbaşkanlığı seçimi gibi geniş halk kitlelerinden oy alması gereken bir yarışta dahi Esed zalimine tavır aldı diye Erdoğan'ı eleştirmekten geri durmayan Muharrem İnce kazandığında ilk iş olarak yapacağı şeyi de açıklıyor. Esed katiline hemen büyükelçiyi gönderip dostluk ilişkisi kuracakmış.

Samsun’da Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen miting programına katılan CHP’nin Cumhurbaşkanı Muharrem İnce, "Bugün buraya gelirken dedim ki tarihten bir örnek vereyim. 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk buraya geldiğinde ondan sonraki süreçte tarihten dedim bu günle çelişen bir örnek var mı? 1922 de Yunanistan’la savaştık. Savaşın galibi biziz. Savaştan hemen sonra Atatürk Yunanistan’la barışmak istiyor, barışıyor. Amerikan bir büyükelçi Atatürk’e soruyor diyor ki 'Savaşı kazandın neden Yunanistan’dan tazminat istemiyorsun? Savaşın galibi sensin para iste diyor. İzmir’i yaktılar' Atatürk diyor ki 'Ekonomiyi geliştirerek kazanacağımız para tazminatla alacağımız paradan daha çok olur' diyor. O büyükelçi sonra anılarında şöyle yazıyor 'Hayatımda böyle zeki böyle dahi bir adam görmedim' diyor. Şimdi bir de günümüze bakalım. Türkiye’de şu anda Amerikan büyükelçisi yok. Katip düzeyinde idare ediyoruz. Türkiye’nin şu anda Suriye’de büyükelçisi yok. Niye beyefendi Esat’la küs. Devlet yönetmek ona küstüm, buna kızdım, ona bağırdım onla kavgalıyım böyle devlet yönetimi olur mu? Böyle devlet yönetimi olmaz. Cumhurbaşkanı olduğumda komşularımızla barışacağız, dünya aile barışacağız. Türkiye için 3B projemizi dünya için de gerçekleştireceğiz. Barışacağız derken teslim olacağız demiyorum. İçerde de barışacağız dışarıda da barışacağız" dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

3 Yorum