1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Yönetimi, Fabrika ve Atölyeleri Hedef Alıyor
Esed Yönetimi, Fabrika ve Atölyeleri Hedef Alıyor

Esed Yönetimi, Fabrika ve Atölyeleri Hedef Alıyor

Suriye'de Esed güçleri, Halep'te muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde bulunan fabrika ve atölyelere varil ve vakum bombalarıyla saldırıyor.

25 Şubat 2015 Çarşamba 13:33A+A-

Suriye'de Esed güçleri, Halep'te muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde bulunan fabrika ve atölyelere varil ve vakum bombalarıyla saldırıyor. 

Esed güçleri, muhaliflerin denetiminde olan Halep'in kuzeyindeki Şeyh Nacar sanayi bölgesindeki fabrika ve atölyeleri hedef alarak, birçok iş yerini kullanılamaz hale getirip, bölgenin ekonomik durumunu yok etmeyi hedefliyor.

Fabrikası yanan ve güvenlik nedeniyle görüntü ve fotoğraf alınmaması şartıyla AA muhabirine açıklamada bulunan iş adamı Ebu Marzuk, rejim güçlerinin Halep'teki Şeyh Nacar sanayi bölgesindeki fabrikalara "varil ve vakum bombalarıyla" saldırarak kullanılamaz haline getirdiğini, son dönemlerde kente bağlı beldelerdeki iş yerleri ve fabrikaların da vurulduğunu söyledi.

Fabrika ve iş yerlerinin Esed güçlerince kasıtlı olarak bombalandığını vurgulayan Ebu Marzuk, şunları ifade etti:

"Orduya ait savaş uçakları benim Hayan beldesindeki elyaf fabrikama vakum bombasıyla saldırdı. Saldırı sonucunda fabrikamda yangın çıktı. Saldırı sonucunda fabrikada 2 milyon dolarlık hasar meydana geldi. Şam yönetimi muhaliflerin denetimindeki bölgelerde ekonominin çökmesi ve halkın kendisine bağlı kalması için Halep'in kuzeyindeki iş yeri ve fabrikaları tekrar bombalamaya başladı. Yönetim, bölgemizde bulunan atölye ve fabrikalara 'varil' bombalarıyla saldırarak bölge ekonomisini çökertmeyi hedefliyor." 

Fabrikalarını çalıştırarak bölge halkına ekonomik olarak katkıda bulunduklarını vurgulayan Ebu Marzuk, bölge halkının rejimin hava saldırılarından olumsuz yönde etkilendiğini kaydetti.

Esed'in Suriye'de halkı bir kuruşa muhtaç ettiğini, yapılan baskılar sonucu halkın evine ekmek götüremediğini belirten Marzuk,  "Biz ise bölge halkına fabrikalarımızda iş imkanı vererek, başkalarına muhtaç ettirmemeye çalışıyoruz. Yönetim bu baskıcı tutum ve yaptığı zulümle bizi göç etmeye zorluyor. İş yerlerimizin yanı sıra evlerimiz de bombalanıyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT