1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Yine Sivilleri Hedef Aldı
Esed Yine Sivilleri Hedef Aldı

Esed Yine Sivilleri Hedef Aldı

Suriye'de rejime ait savaş uçağıyla başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesinde muhaliflerin kontrolündeki Duma ilçesine düzenlediği saldırıda, 8 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

28 Ağustos 2015 Cuma 20:53A+A-

Suriye'de rejime ait savaş uçağıyla başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesinde muhaliflerin kontrolündeki Duma ilçesine düzenlediği saldırıda, 8 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

Sahra hastanesi yetkililerinin AA muhabirine verdiği bilgiye göre,  Suriye'de rejime ait savaş uçağıyla, Doğu Guta bölgesindeki yönetim karşıtlarının denetiminde olan Duma ilçesine saldırı düzenlendi. Saldırıda, 8 sivil yaşamını yitirdi ve çok sayıda kişi de yaralandı.

Bu arada ilçedeki yerel medya aktivisti Muhammed Eyad, orduya ait savaş uçaklarıyla başkentin doğu kesimlerinde yer alan Ayn Terma beldesinde de yerleşim yerlerine saldırıldığını ve saldırıda yaralananların olduğunu belirtti.

Saldırılar sonucu bazı yerleşim yerlerinin hasar gördüğü bilgisini veren Eyad, "Sivil savunma ekipleri saldırı bölgesindeki yaralıları güvenli bölgeye götürme çalışmaları başlattı" dedi.

Duma, Haresta, Arbin ve Ayn Terma'ya da hava saldırıların gerçekleştiğinin altını çizen Eyad, "Başkentin doğusunda muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde birçok yer, savaş uçakları tarafından bombalandı" diye konuştu.

AA

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT