1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Yine Ölüm Yağdırdı: 93 Ölü
Esed Yine Ölüm Yağdırdı: 93 Ölü

Esed Yine Ölüm Yağdırdı: 93 Ölü

Esed güçlerinin havadan ve karadan saldırılarında 93 kardeşimiz katledildi.

21 Nisan 2014 Pazartesi 08:04A+A-

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Esed güçlerinin ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda 13'ü çocuk, 4'ü kadın, 93 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

SNHR tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin direnişçilerin denetiminde olan bölgelere kara ve havadan gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda Halep'te 36, başkent Şam'ın banliyölerinde 27, İdlib'de 10, Humus'ta 8, Dera'da 7, Deyru'z Zor ve Lazkiye'de ikişer ve Hama'da bir olmak üzere toplam 93 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesinden (LCC) yapılan açıklamada da Esed güçlerine bağlı helikopterlerin Halep'te direnişçilerin kontrolünde olan Mesekin Hananu, Firdevs, Muvasalat ve Dahir Avda bölgelerine varil bombası atması sonucu çok sayıda yerleşim yerinin yıkıldığı birçok evin hasar gördüğü kaydedildi.

Şam'ın Muleyha, Cobar, Dareya ve Haresta bölgelerinin rejim güçlerinin yoğun saldırılarına maruz kaldığı bildirilen açıklamada, savaş uçaklarının Humus ve direnişçilerin denetimde olan Telbise ve Rastan ilçelerini bombaladığı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT