1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Yine Halep'e Saldırdı: 6 Sivil Hayatını Kaybetti!
Esed Yine Halep'e Saldırdı: 6 Sivil Hayatını Kaybetti!

Esed Yine Halep'e Saldırdı: 6 Sivil Hayatını Kaybetti!

Beşşar Esed’e ait bir helikopterin Halep'in Meşhed semtinde yerleşim alanına düzenlediği saldırıda ilk belirlemelere göre 6 kişinin yaşamını yitirdiği, 17 kişinin de yaralandığı bildirildi.

26 Temmuz 2016 Salı 16:33A+A-

AA’da yer alan habere göre, Halep'teki sivil savunma yetkilisi Necip Ensari, Beşşar Esed rejimine ait bir helikopterin Halep’in Meşhed semtinde, dün vurulan yerlere, bugün yeniden varil bombalı saldırı düzenlediğini söyledi.

Bombardımanda aralarında kadın ve çocukların da olduğu 6 sivilin hayatını kaybettiğini, 17'sinin yaralandığını belirten Ensari, ölü ve yaralıların ağır iş makinelerinin yardımıyla yıkılan binaların enkazından çıkarıldığını aktardı.

Rejimin birkaç gündür Meşhed semtini yoğun şekilde bombaladığını aktaran Ensari, yaralıların bölgedeki sahra hastanelerinde tedavi altına alındığını dile getirdi.

Meşhed'e dün düzenlenen varil bombalı saldırıda 20 kişi hayatını kaybetmiş, 25 kişi de yaralanmıştı.

Halep'te İnsanî Durum Kötüleşiyor

Bu arada Halep'teki yerel medya aktivistlerinden Yasir Ebu Ammar da rejim ve Rusya’ya ait savaş uçaklarının bir aydır direnişçilerin kontrolündeki yerleri bombaladığını ifade etti.

Rusya güçlerinin hava desteğine ek olarak İran, Irak ve Hizbullah isimli örgüt milislerinin de yardımını alan Esed güçlerinin kentin kuzeyindeki Kastillo yolunu tamamıyla ele geçirdiğini belirten Ebu Ammar, direnişçilerin Halep'ten tek çıkış noktası olan yolun alınmasının ardından kente insanî yardım girişinin tamamen durduğunu, kentteki yaralıların dışarı çıkarılamadığını söyledi.

Kuşatma altıdaki Halep'te insanî durumun gün geçtikçe kötüleştiğine dikkat çeken Ebu Ammar, uluslararası kamuoyunu Rusya ve rejimin saldırılarını durdurmak için harekete geçmeye çağırdı.

HABERE YORUM KAT